Sonos Move 2 opladen

In dit artikel vind je informatie over hoe je je Move 2 moet opladen met de oplader of een USB-C-kabel.

Sluit Move 2 aan op stroom

Opladen met de oplader

Plaats Move 2 op de oplader en zorg er daarbij voor dat de contactpunten zich op één lijn bevinden en elkaar raken.

Controleer of je Move 2 helemaal droog is en dat de contactpunten niet vuil zijn voor je hem op de oplader plaatst. De oplader is alleen bedoeld om binnen te gebruiken.

Met de oplader wordt de batterij van Move 2 in ongeveer drie uur helemaal opgeladen.

Opladen via een USB-C-kabel

De USB-C-poort van Move 2 bevindt zich aan de achterkant van de speaker boven de contactpunten. Zorg ervoor dat de USB-C-kabel tijdens het opladen goed is aangesloten op je Move 2 en op de stroombron.

Je kunt ook een USB-C PD-kabel gebruiken om Move 2 op te laden.

Batterijlading van Move 2 controleren

Als je de batterijlading van Move 2 wilt checken, open dan de Sonos-app en zoek je Move 2 op in het tabblad Systeem. Het batterijniveau wordt weergegeven als percentage naast het batterijpictogram.

Er wordt een weergegeven naast de batterij-indicator wanneer Move 2 is aangesloten op stroom om aan te geven dat de batterij wordt opgeladen.

Batterijlampje van Move 2

Het batterijlampje aan de voorkant van je Move 2 knippert oranje wanneer de batterijlading laag is (6% geladen of minder).

Wanneer Move 2 op stroom is aangesloten, brandt het lampje continu oranje om aan te geven dat de batterij wordt opgeladen. Na ongeveer 10 seconden gaat het lampje uit, maar Move 2 wordt nog steeds opgeladen.

Als de batterij leeg is of heel weinig lading heeft, blijft het oranje lampje langer dan 10 seconden branden totdat Move 2 genoeg lading heeft om te kunnen inschakelen. Deze laadtijd kan variëren afhankelijk van de voedingsadapter die Move 2 gebruikt en hoe leeg de batterij is. Als het batterijlampje is uitgeschakeld, kan het zijn dat Move 2 nog steeds moet worden opgeladen voordat hij alleen op de batterij kan worden gebruikt.

Levensduur batterij en aantal cycli

De batterij van 44 watt van Move 2 biedt tot 24 uur continue afspeeltijd met één lading. Pauzeren, volumeniveau, bluetooth, warmte en andere factoren zorgen ervoor dat de batterijduur fluctueert.

De levensduur van de batterij is ongeveer drie jaar of 900 keer opladen. Daarna kun je een vervangende batterij kopen. Als Move 2 gedurende lange tijd op de oplader blijft staan, wordt de levensduur van de batterij niet verkort.