Wifi uit- of inschakelen op je Sonos-producten

Je kunt ervoor kiezen om de wifi van je Sonos-product uit te schakelen als het product is aangesloten op je netwerk met een ethernetkabel. Dit kan handig zijn voor Sonos-producten die geen draadloze verbinding nodig hebben, zoals een set Amps of Ports die in een rack zijn geïnstalleerd.

Sommige Sonos-producten hebben geen optie om de wifi uit te schakelen. Move- en Roam-producten hebben altijd hun wifi ingeschakeld. Sonos-producten die de Sonos Combo Adapter kunnen gebruiken, schakelen automatisch hun wifi uit wanneer ze via een Ethernetkabel met een netwerk verbonden zijn.

Wifi uit- of inschakelen met de Sonos-app

Sonos-app voor iOS of Android

1. Ga naar het Instellingen-menu.
  2. Onder Over mijn systeem, selecteer de naam van de kamer die je wilt aanpassen.
  3. Op het volgende scherm, selecteer de modelnaam van het product onder Producten.
  4. Onder Verbinding, kies ofwel WiFi uitschakelen of WiFi inschakelen.

Sonos S1 Controller-app voor iOS of Android

1. Ga naar het tabblad  Instellingen en tik op Systeem.
  2. Tik onder Producten op de naam van de kamer die je wilt aanpassen.
  3. Tik in het volgende scherm onder de titel Producten op de modelnaam van je product.
  4. Tik op Wifi uitschakelen of Wifi inschakelen.

Met de Sonos-app kun je alleen de wifi van het product uitschakelen als dat product is aangesloten op je netwerk met een ethernetkabel.

Een Sonos-product met uitgeschakelde wifi terugvinden

Als je de ethernetkabel uit een Sonos-product haalt terwijl wifi is uitgeschakeld, wordt dat product niet langer weergegeven in je Sonos-app. Als je wifi weer wilt gebruiken op je Sonos-product, kun je hem tijdelijk opnieuw verbinden met je netwerk met een ethernetkabel om weer bij de wifi-instellingen te kunnen.