Fout 1101 bij het updaten van Sonos

Fout 1101 kan optreden door een aantal verschillende redenen en betekent dat je Sonos-producten de Sonos-servers niet kunnen bereiken om op updates te controleren. Volg deze stappen om het merendeel van de gevallen bij fout 1101 op te lossen.

Probeer na elke stap opnieuw te updaten. Doet de fout zich weer voor, ga dan door naar de volgende stap.

Reboot je thuisnetwerkapparatuur.

Reboot de onderstaande apparaten door de stekker uit het stopcontact te halen, tien seconden te wachten en de stekker er daarna weer in te steken.

• Modem
  • Router
  • Mesh wifi-nodes en toegangspunten
  • Netwerkschakelaars (als Sonos met een kabel is aangesloten op het netwerk)

Al je Sonos-producten rebooten

Reboot alle Sonos-producten in huis door hun stekker uit het stopcontact te halen, tien seconden te wachten en de stekkers er daarna weer in te steken.

Alle niet-ondersteunde netwerkapparatuur uitschakelen

Schakel alle niet-ondersteunde netwerkapparatuur uit en verwijder de apparaten uit je netwerk. Een overzicht van niet-ondersteunde apparatuur is te vinden in onze artikelen over systeemvereisten en niet-compatibele hardware.

De Sonos-app sluiten en weer openen

Sluit de Sonos-apps die je momenteel gebruikt en open ze weer. Sluiten van de Sonos-app:

• Klik bij een Windows-pc op de X rechtsboven in het Sonos-venster.
  • Klik bij een Mac op het Sonos-vervolgkeuzemenu en kies Sonos sluiten.
  • Swipe in iOS van beneden naar boven, houd vast en laat daarna los. Als je iOS-apparaat een startknop heeft, tik je in plaats daarvan tweemaal op de startknop. In de Sonos-app naar boven swipen.
  • Swipe in Android van boven naar beneden, houd vast en laat daarna los. In de Sonos-app naar boven swipen.

Wifi in- en uitschakelen

Als je de Sonos-app gebruikt op een iOS- of Android-apparaat, schakel dan de wifi van het apparaat uit en weer in. Controleer of het apparaat weer verbonden is met het juiste wifinetwerk en verklein de afstand tussen het apparaat en de router om het wifisignaal te versterken.

De ethernetverbinding controleren

Als je een Sonos-product met een kabel hebt aangesloten op de router, zorg er dan voor dat de ethernetkabel goed is aangesloten op zowel het Sonos-product als de router. Ruil de ethernetkabel om voor een andere als je een tweede kabel hebt en gebruik een andere poort op de router.

Je routerinstellingen controleren

Schakel alle ouderlijk toezicht-, toegangscontrole- en firewallinstellingen uit die de update van je Sonos-systeem zouden kunnen blokkeren. Raadpleeg de handleiding van de router voor informatie over hoe je deze instellingen verandert.