Fout tijdens Trueplay-tuning

Sommige fouten kunnen zich voordoen voor of tijdens het Trueplay-tuningproces. Dit artikel beschrijft een aantal extra details over deze fouten en een aantal tips om ze op te lossen. Als Trueplay-tuning met succes is doorlopen, maar je niet tevreden bent met het geluid dat nu uit je speakers komt, kun je ons artikel bekijken over probleemoplossing van een ongewenste of geen wijziging na Trueplay-tuning.

Zorgen dat je iOS-apparaat Trueplay ondersteunt

Nieuw uitgebrachte iOS-apparaten ondersteunen geen Trueplay totdat we die apparaten kunnen testen en tuningprofielen kunnen aanmaken voor hun ingebouwde microfoons. Lees ons artikel over apparaten die Trueplay ondersteunen om te controleren of je iOS-apparaat wordt ondersteunt.

Netwerkconnectiviteit controleren

Tijdens het afstellen van je Sonos-speakers met Trueplay moeten zowel je iOS-apparaat als de Sonos-speaker verbonden zijn met je wifinetwerk. Als je regelmatig een foutmelding Probleem met speaker tegenkomt, maak dan gebruik van onderstaande tips voor een succesvolle tuning:

• Zorg dat je iOS-apparaat is verbonden met het juiste wifinetwerk.
  • Controleer je internetverbinding om te zorgen dat Sonos de voor de afstelling benodigde data kan downloaden.
  • Reboot alle Sonos-producten die door problemen met de connectiviteit de Trueplay-tuning niet konden voltooien. Zet ze weer aan en probeer nogmaals af te stellen.

Achtergrondgeluid beperken

Het is belangrijk tijdens het afstelproces geluiden tot een minimum te beperken. Als je regelmatig een foutmelding Geluid beperken of Achtergrondgeluid minimaliseren tegenkomt, maak dan gebruik van de onderstaande tips voor een succesvolle tuning:

• Praat niet en maak geen harde geluiden als je tijdens het afstellen door de kamer loopt.
  • Schakel indien mogelijk tijdelijk apparaten uit die achtergrondgeluid maken, zoals ventilatoren en airconditionings.

Je tuningtechniek aanpassen

Trueplay heeft een aantal specifieke bewegingen nodig om succesvol te kunnen tunen. Als je regelmatig foutmeldingen zoals Langzamer bewegen of Meer kamerruimte gebruiken krijgt, bekijk dan de instructievideo van 30 seconden voordat je je speakers afstelt.

Andere apps sluiten en verbinding van via bluetooth verbonden apparaten verbreken

Andere apps die op de achtergrond werken en gebruikmaken van de microfoon van je iOS-apparaten kunnen van invloed zijn op Trueplay. Zorg dat je deze apps afsluit voordat je met tunen begint. Zorg er ook voor dat je de verbinding met koptelefoons of speakers die met bluetooth zijn verbonden verbreekt voordat je gaat tunen, want dit kan van invloed zijn op Trueplay.