Luisteren naar Dolby Atmos Music op Sonos

Sommige muziekstreamingdiensten bieden Dolby Atmos Music-content die je kunt afspelen op je Sonos-systeem. Als je bent geabonneerd op een ondersteunde muziekdienst, dan kun je de Sonos-app gebruiken om Dolby Atmos Music af te spelen op een Sonos-product dat ruimtelijke audio ondersteunt.

Om Dolby Atmos Music af te spelen, moet je Sonos-product verbonden zijn met je wifinetwerk en de ondersteunde muziekdienst moet zijn toegevoegd aan je Sonos-systeem.

Wanneer er Dolby Atmos Music wordt gespeeld vanaf een muziekdienst, laat de Sonos-app een Dolby Atmos-badge zien in het scherm 'Je hoort'.

Muziekdiensten die Dolby Atmos Music aanbieden op Sonos

Sonos-producten die ruimtelijke audio ondersteunen

• Arc
  • Arc SL
  • Beam (Gen 2)
  • Era 300

Het afspelen van Dolby Atmos Music in- of uitschakelen

Je kunt het afspelen van Dolby Atmos Music in- en uitschakelen door de instelling voor Ruimtelijke muziek in je Sonos-app te veranderen. Deze instelling is standaard ingeschakeld.

1. Ga in de Sonos-app voor iOS of Android naar het tabblad Instellingen en tik op Systeem.
  2. Kies het door Atmos ondersteunde product uit de lijst.
  3. Scrol omlaag naar het onderdeel Geluid en schakel Ruimtelijk muziek in of uit.

Deze instelling wordt actief als het volgende nummer wordt afgespeeld.

Extra informatie

• Wanneer je Dolby Atmos Music afspeelt, wordt bij het groeperen van een product dat niet door Atmos wordt ondersteund de audioweergave van de groep overgeschakeld naar stereo. Wanneer het niet door Atmos ondersteunde product uit de groep wordt gehaald, schakelt de audio terug naar Dolby Atmos Music wanneer het volgende nummer wordt afgespeeld.