Naar je platenspeler luisteren op Sonos

In dit artikel wordt uitgelegd wat je nodig hebt om een platenspeler aan te sluiten op Sonos om naar je platenverzameling te kunnen luisteren.

Voordat je begint

• Je hebt een Sonos-product nodig dat een lijningangsverbinding kan accepteren via een lijningangspoort of een USB-C-poort. Onze producten die dit ondersteunen staan vermeld in ons artikel over lijningang.
  • Controleer of je platenspeler een ingebouwde voorversterker heeft, zoals de Pro-Ject T1 Phono SB-platenspeler. Als je platenspeler geen ingebouwde phono-voorversterker heeft, moet je hem eerst aansluiten op een phono-voorversterker en die vervolgens aansluiten op Sonos.

Je platenspeler aansluiten op Sonos

Om een platenspeler aan te sluiten op Sonos, heb je een RCA- of RCA naar 3,5 mm-kabel nodig. Voor sommige Sonos-producten is ook een Sonos-lijningangsadapter nodig, die een 3,5mm-verbinding omzet naar USB-C. Volg de onderstaande instructies om te weten welke kabel je nodig hebt en hoe je die moet aansluiten.

RCA

RCA naar 3,5 mm

Sonos-lijningangsadapter

Move 2

Voor Move 2 heb je een Sonos-lijningangsadapter en een RCA naar 3,5 mm-kabel nodig.

Sluit een RCA naar 3,5 mm-kabel aan op de Sonos-lijningangsadapter. Steek vervolgens de adapter in de USB-C-poort aan de achterkant van je Move 2. Als de adapter is aangesloten, verbind je het tweedelige uiteinde van de kabel met de L/R-audio-uitgangen aan de achterkant van je platenspeler of voorversterker.

Era 100 en Era 300

Voor Era 100 en Era 300 heb je een Sonos-lijningangsadapter en een RCA naar 3,5 mm-kabel nodig.

Sluit een RCA naar 3,5 mm-kabel aan op de Sonos-lijningangsadapter. Steek vervolgens de adapter in de USB-C-poort aan de achterkant van je Era 100 of Era 300. Als de adapter is aangesloten, verbind je het tweedelige uiteinde van de kabel met de L/R-audio-uitgangen aan de achterkant van je platenspeler of voorversterker.

Five en Play:5

Sluit het enkele uiteinde van een RCA naar 3,5 mm-kabel aan op de lijningangspoort van de Five of Play:5 en verbindt het tweedelige uiteinde van de kabel met de L/R-audio-uitgangen aan de achterkant van je platenspeler of voorversterker. Heeft je platenspeler een ingebouwde RCA-kabel, dan heb je een RCA naar 3,5 mm-adapter nodig.

Amp en Connect:Amp

Sluit een eind van een RCA-kabel aan op je platenspeler of voorversterker en steek het andere eind in de RCA-ingang die wordt aangeduid met IN aan de achterkant van je Amp of Connect:Amp.

Port en Connect

Sluit het ene uiteinde van een RCA-kabel aan op je platenspeler of voorversterker en steek het andere uiteinde in de RCA-ingang die wordt aangeduid met IN aan de achterkant van je Port of Connect.

Afspelen starten

1. Speel een plaat af op je platenspeler.
  2. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  3. Ga naar het tabblad  Bladeren en tik op Lijningang.
  4. Selecteer de naam van de bron die op de lijningang is aangesloten.

Je kunt ook AutoPlay instellen zodat je Sonos-systeem weet dat het moet overschakelen naar de lijningang-modus zodra je een plaat afspeelt.