Geen geluid uit een lijningangapparaat dat is aangesloten op Sonos

In dit artikel wordt uitgelegd wat je moet doen als er geen geluid komt uit een apparaat dat je hebt aangesloten op een lijningangspoort op een Sonos-product.

1. Aansluiting van de lijningangskabel controleren

Zorg dat de audiokabel goed in het audioapparaat en de lijningangspoort op je Sonos-product zit. Is de kabel al aangesloten, haal de kabel dan uit het apparaat en het Sonos-product. Sluit hem daarna weer aan.

Je kunt de Sonos-app gebruiken om te controleren of je Sonos-product detecteert dat er een kabel is aangesloten op de lijningangspoort. Ga in de Sonos-app voor iOS of Android naar het tabblad Instellingen en selecteer Systeem. Tik op de naam van de kamer met de lijningang en scrol daarna omlaag naar de sectie Lijningang. Onder het kopje Lijningang zie je Verbonden of Losgekoppeld staan.

Probeer een andere kabel als de app Losgekoppeld weergeeft zelfs als er een kabel is aangesloten. Neem contact op met Sonos Support als de app dan nog steeds niet aangeeft dat Lijningang is aangesloten.

2. Lijningang kiezen als audiobron in de Sonos-app

Standaard speelt je Sonos-product niet automatisch geluid af dat afkomstig is uit de lijningangspoort. Om naar lijningangsaudio te luisteren, moet je eerst Lijningang kiezen als audiobron in de Sonos-app:

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad Kamers en tik op de kamer of groep die je lijningangsaudio wilt laten afspelen.
  3. Ga naar het menu Bladeren en tik op Lijningang.
  4. Tik op het bronapparaat om het afspelen te starten.

Als de Sonos-app aangeeft dat de lijningang afspeelt, speelt je Sonos-product alle audio af die via de geselecteerde lijningangspoort komt. Je kunt Sonos automatisch lijningangsaudio laten afspelen door Automatisch afspelen in te schakelen in de Lijningangsinstellingen.

3. Het volumeniveau controleren

Controleer of het volumeniveau van zowel je audioapparaat als het Sonos-product hoog genoeg staat om het te kunnen horen.

Als het volume op hoog staat en de audio nog steeds niet hard genoeg is, kun je het Bronniveau voor de lijningangspoort wijzigen in de Lijningangsinstellingen van het Sonos-product.

Platenspelers en voorversterkers

Sommige platenspelers hebben een ingebouwde phono-voorversterker en kunnen rechtstreeks op Sonos-lijningangspoort worden aangesloten. Als je platenspeler geen ingebouwde phono-voorversterker heeft, moet je hem eerst aansluiten op een phono-voorversterker en die vervolgens aansluiten op Sonos. Zonder voorversterker kan het geluid van de platenspeler heel stil zijn als er wordt afgespeeld via je Sonos-producten.