Er komt geen geluid uit Port of Connect

Sonos Port en Connect zijn ontworpen om Sonos-audio te streamen naar je bestaande stereoapparatuur. Dit betekent dat deze producten met een kabel moeten zijn verbonden met een apparaat van een andere merk, zoals een stereoreceiver, om audio uit te voeren. Als je Port of Connect geen geluid produceert, dan vind je in dit artikel een aantal veelgebruikte oplossingen.

Het volume controleren

Afhankelijk van de instelling van je lijnuitgangsniveau kun je het volume wellicht aanpassen in zowel de Sonos-app als op je ontvanger.

De instelling van het lijnuitgangsniveau controleren:

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen en tik op Systeem.
  3. Tik op de kamer met je Port of Connect en tik daarna op Lijnuitgangsniveaus.

Wanneer je je lijnuitgangsniveau hebt ingesteld op Vast, moet je het volume aanpassen op de ontvanger of het apparaat dat je op de Port of Connect hebt aangesloten. Wanneer het lijnuitgangsniveau is ingesteld op Variabel of Doorgeven, probeer het volume dan aan te passen op zowel de ontvanger als in de Sonos-app. Bij sommige configuraties moet je het volume misschien harder zetten dan je verwacht.

De ingang op je receiver controleren

Controleer of je receiver is ingesteld op de ingang waarop Sonos is aangesloten. Controleer ook of de Sonos-app weergeeft dat er iets wordt afgespeeld.

De fysieke aansluitingen controleren

De twee sets analoge aansluitingen aan de achterkant van Sonos lijken op elkaar, dus als je Sonos afspeelt via je bestaande systeem, controleer dan of de verbindingen lopen van de UIT-aansluitingen op Sonos naar een ingang op je receiver.

Als je een ander apparaat afspeelt via je Sonos-systeem, zoals een platenspeler of een cd-speler, zorg er dan voor dat het apparaat is aangesloten op de IN-aansluitingen achterop het Sonos-apparaat. Selecteer dan lijningang als de bron in de Sonos-app. Bekijk ons artikel over Lijningang gebruiken met Sonos voor meer informatie.