Je bluetooth-apparaat koppelen met Sonos Ace

Dit artikel laat zien hoe je je bluetooth-apparaten koppelt met Sonos Ace.

Je apparaat koppelen

Om je bluetooth-apparaat te koppelen met Sonos Ace moet je eerst Sonos Ace in de bluetooth-koppelingsmodus zetten.

1. Houd op de linkeroorschelp van Sonos Ace de Aan/uit-/bluetooth-knop ingedrukt tot het statuslampje blauw begint te knipperen.
  2. Ga naar de bluetooth-instellingen van je apparaat en selecteer Sonos Ace in de lijst met beschikbare apparaten.
  3. Als de koppeling tot stand is gebracht, gaat het statuslampje op je Sonos Ace continu blauw branden.

Je kunt nog meer apparaten met Sonos Ace koppelen door deze stappen te herhalen.

Twee apparaten tegelijk verbinden

Sonos Ace ondersteunt bluetooth multipoint. Dit betekent dat hij tegelijkertijd met twee bluetooth-apparaten verbonden kan zijn. Deze instelling is standaard uitgeschakeld, maar je kunt dit inschakelen in de Sonos-app nadat Sonos Ace is geïnstalleerd en geregistreerd.

​Bluetooth multipoint inschakelen:

1. Ga naar het menu Instellingen en selecteer je Sonos Ace in het onderdeel Koptelefoons.
  2. Schakel 2 apparaatverbindingen in onder Bluetooth.

Wanneer Sonos Ace is verbonden met twee apparaten, kun je vanaf beide audio afspelen. Om het afspelen van audio te wisselen, pauzeer je de audio van het ene apparaat en start je de audio op het andere.

Sonos Ace weer verbinden met je apparaat

Als Sonos Ace wordt ingeschakeld, zoekt hij een eerder verbonden apparaat en maakt er automatisch verbinding mee. Als hij gekoppeld is met meerdere apparaten, maakt hij verbinding met het dichtstbijzijnde apparaat.

Voorkomen dat Sonos Ace automatisch verbinding maakt met je apparaat

Je kunt voorkomen dat Sonos Ace verbinding maakt met je apparaat door de Sonos Ace-vermelding te verwijderen uit de lijst met herinnerde verbindingen van je apparaat. Open de Bluetooth- of Verbonden apparaat-instellingen van je apparaat en zoek Sonos Ace op in de lijst. Selecteer Sonos Ace en kies Vergeten of Verwijderen. Sonos Ace zal geen verbinding meer maken met dit apparaat als hij wordt ingeschakeld.