Lijningangsaudio afspelen op je Era 300

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een lijningangsverbinding tot stand brengt op je Era 300. Met lijningang kun je een apparaat met een audio-uitgang (zoals een cd-speler of platenspeler) aansluiten om via je Sonos-producten af te spelen.

De Era 300 heeft de Sonos-lijningangsadapter nodig om verbinding te maken met een externe geluidsbron.

Let op dat de lijningang wordt uitgeschakeld op Era 300's die worden gebruikt als surroundspeakers in een Sonos home cinema.

Voordat je begint

• Om lijningang te gebruiken moet je Era 300 al geïnstalleerd zijn met de Sonos-app.
  • Zorg dat je de benodigde kabels hebt. De Era 300 heeft de Sonos-lijningangsadapter nodig om verbinding te maken met een externe geluidsbron. Je hebt ook een 3,5mm-audiokabel of een RCA naar 3,5mm-kabel nodig, afhankelijk van of je bronapparaat geluid kan uitvoeren.
  • Controleer of je bronapparaat een voorversterker nodig heeft. Sommige platenspelers hebben bijvoorbeeld geen ingebouwde voorversterker. In dat geval moet je je platenspeler aansluiten op een externe voorversterker en die vervolgens aansluiten op Sonos.

De geluidsbron aansluiten op je Era 300

1. Steek de stekker van de Sonos-lijningangsadapter in de USB-C-poort aan de achterkant van je Era 300.
  2. Steek het 3,5mm-uiteinde van de audiokabel in de 3,5mm-ingang van de lijningangsadapter.
  3. Steek het andere uiteinde van de audiokabel (RCA of 3,5 mm) in de corresponderende uitgang van je bronapparaat of voorversterker.

Afspelen starten

1. Speel audio af vanaf je bronapparaat.
  2. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  3. Ga naar het tabblad Bladeren en tik op Lijningang.
  4. Tik op het bronapparaat om het afspelen via Sonos te starten.

Je kunt ook Automatisch afspelen inschakelen op Era 300 om automatisch je lijningangsbron af te laten spelen als Sonos een signaal detecteert. Zie ons artikel over lijninganginstellingen aanpassen voor meer informatie.