Lijningangsaudio afspelen op je Sonos Five

Dit artikel legt uit hoe je de lijningang instelt op je Sonos Five. De volgende stappen zijn ook van toepassing op Play:5. Met lijningang kun je een apparaat met een audio-uitgang (zoals een cd-speler of platenspeler) aansluiten om via je Sonos-systeem af te spelen. Let op dat de lijningang wordt uitgeschakeld als Five's of Play:5's worden gebruikt als surroundspeakers in een Sonos home cinema.

Voordat je begint

• Controleer of Sonos Five is toegevoegd aan je Sonos-systeem.
  • Zorg dat je de juiste kabel hebt. Als de bron waarvan je wilt afspelen een 3,5mm-uitgang heeft, heb je een standaard 3,5mm-kabel nodig (niet meegeleverd). Als je bron RCA-uitgangen heeft, zoals een cd-speler, dan heb je een kabel RCA naar 3,5 mm nodig (niet meegeleverd) om Sonos Five aan te sluiten.
  • Controleer of je bronapparaat een voorversterker nodig heeft. Sommige platenspelers hebben bijvoorbeeld geen ingebouwde voorversterker. In dat geval moet je je platenspeler aansluiten op een externe voorversterker en die vervolgens aansluiten op Sonos.

RCA

RCA naar 3,5 mm

Audiokabel bevestigen

1. Steek het 3,5mm-uiteinde van de kabel in de 3,5mm-ingang aan de achterkant van je Sonos Five.
  2. Steek, afhankelijk van de uitgangen van je bronapparaat, het RCA- of 3,5mm-uiteinde van de kabel in de corresponderende uitgang van je bronapparaat of voorversterker.

Afspelen starten

1. Speel iets af vanaf je bronapparaat.
  2. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  3. Ga naar het tabblad Bladeren en tik op Lijningang.
  4. Tik op het bronapparaat om het afspelen via Sonos te starten.

Je kunt ook Automatisch afspelen inschakelen op Sonos Five om automatisch je lijningangsbron af te laten spelen als Sonos een signaal detecteert. Bekijk ons artikel over lijningang gebruiken voor meer informatie over lijningangsinstellingen.