Opgeslagen groepen

Als je vaak dezelfde Sonos-kamers aan een groep toevoegt, kun je ze als een vaste groep opslaan in de Sonos-app. Deze opgeslagen groep wordt als optie weergegeven bovenaan het menu Groeperen.

Vereisten

Opgeslagen groepen zijn beschikbaar op Sonos-systemen die drie of meer producten bevatten. Sonos-systemen met één of twee producten zullen geen optie voor opgeslagen groepen zien.

Opgeslagen groepen zijn niet beschikbaar in de Sonos S1 Controller-app.

Je opgeslagen groepen beheren

Je kunt je opgeslagen groepen aanmaken, bewerken en verwijderen met de Sonos-app voor iOS of Android. Al je je opgeslagen groepen wilt beheren, ga je naar het menu Instellingen en selecteer je Beheren naast Mijn systeem, selecteer daarna Groepen. Je kunt dezelfde handelingen verrichten in het menu voor Groepsinstellingen:

Een groep aanmaken

1. Selecteer Groep aanmaken.
  2. Selecteer de kamers die je wilt toevoegen aan je opgeslagen groep.
  3. Geef de groep een naam en selecteer Opslaan.

Je kunt ook een opgeslagen groep aanmaken in het menu Groeperen. Ga naar het menu Groeperen in de Je hoort-balk en selecteer het Plus-pictogram. Alle kamers die op dat moment gegroepeerd zijn, worden automatisch geselecteerd in het scherm Groep aanmaken.

Een groep bewerken

1. Selecteer een van je opgeslagen groepen.
  2. Vink kamers aan of uit om ze toe te voegen aan of te verwijderen uit de groep.
  3. Selecteer de Groepsnaam om de naam van je groep te bewerken.
  4. Selecteer Opslaan als je klaar bent met bewerken.

Een groep verwijderen

1. Selecteer een van je opgeslagen groepen.
  2. Selecteer Groep verwijderen en selecteer daarna Bevestigen.

Je opgeslagen groepen gebruiken

Je kunt je opgeslagen vaste groepen gebruiken vanuit het menu Groeperen in zowel de Sonos-app voor iOS of Android als de Sonos web app. De namen van je opgeslagen groepen worden bovenaan je lijst met kamers weergegeven.

Selecteer in het menu Groeperen de naam van je opgeslagen groep en selecteer daarna Toepassen.