Een apparaat met Amazon Alexa instellen om Sonos te bedienen

Dit artikel helpt je bij het instellen van een apparaat met Amazon Alexa, zoals een Echo of Echo Dot, om Sonos te bedienen. Je kunt Amazon Alexa ook rechtstreeks toevoegen aan je Sonos-speaker met spraakherkenning. In ons artikel over Amazon Alexa instellen op een Sonos-speaker met spraakherkenning kun je lezen hoe je dat doet.

Voordat je begint

1

De Sonos-skill inschakelen

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen en tik op Services en Stem > Een service toevoegen > Amazon Alexa > Amazon Alexa toevoegen.
  3. Nadat je bent doorverwezen naar de Alexa-app, moet je op Inschakelen tikken om op je Sonos-account in te loggen en de Sonos-skill in te schakelen.

2

Apparaten detecteren in de Alexa-app

Nadat je de Sonos-skill hebt ingeschakeld, vraagt de Alexa-app je om apparaten te detecteren. Alexa moet dit detectieproces doorlopen zodat het weet welke namen je aan je Sonos-producten hebt gegeven. Je kunt Alexa ook vertellen om apparaten te detecteren door te zeggen: “Alexa, detecteer mijn apparaten”.

3

Amazon Alexa gebruiken met Sonos

Probeer nadat Alexa is geïnstalleerd een aantal opdrachten om muziek af te spelen op Sonos om te controleren of alles goed werkt. Je kunt ook een paar Alexa-groepen instellen voor een meer naadloze beleving.

Bekijk ons artikel over probleemoplossing voor extra hulp als je problemen ondervindt met Amazon Alexa op Sonos.

Ondersteunde muziekservices

Je kunt zien welke muziekservices beschikbaar zijn op Alexa in de Alexa-app onder Instellingen > Muziek. Tik op de knop Nieuwe service koppelen om de lijst met beschikbare services te bekijken. Als een service eenmaal is toegevoegd, kun je een standaardservice selecteren door te tikken op Standaardservice.

Je kunt Alexa ook gebruiken om het afspelen op Sonos vanaf elke service te bedienen, ook als de service niet rechtstreeks wordt ondersteund door Alexa.