Gescheiden S1- en S2 Sonos-systemen installeren

De nieuwe Sonos S2-app en het nieuwe besturingssysteem zijn compatibel met alle Sonos-producten die zijn geproduceerd na 2015. Een aantal van onze oudere producten ondersteunen S2 echter niet, omdat het geheugen en verwerkingsvermogen niet toereikend is.

Als je wilt updaten naar de nieuwe S2-app maar ook je S1 Sonos-producten wilt blijven gebruiken, dan kun je je Sonos-systeem splitsen in twee aparte systemen en ze bedienen met twee apps. Met de nieuwe Sonos S2-app bedien je je Sonos S2-producten en met de Sonos S1-controller bedien je je S1-producten. Voor de meeste mensen zal dit niet nodig zijn.

In ons artikel over Sonos S2-compatibiliteit kun je lezen welke Sonos-producten compatibel zijn met S2.

Wat je moet weten voor je je systeem splitst

Wat zijn de bekende beperkingen van een gesplitst systeem?

Elk Sonos-systeem staat los van het andere en wordt bediend met een andere app op je telefoon. Hierdoor is het niet mogelijk om een product dat werkt met S2 en een product dat werkt met S1 te groeperen om ze dezelfde muziek af te laten spelen. In de S2-app zie je geen producten die werken met S1 en andersom.

Andere zaken om aan te denken zijn spraakassistenten, directe bediening en muziekservices met streamingbeperkingen. Je kunt hierover meer lezen in ons artikel over bekende beperkingen van gescheiden S1- en S2-systemen.

Is dit proces omkeerbaar?

Ja. Het is mogelijk om producten die compatibel zijn met beide systemen te downgraden van S2 naar S1 met behulp van het downgradeproces in de S2-app.

Producten die alleen compatibel zijn met S2 kunnen niet worden gedowngraded naar S1. Zie ons artikel over compatibiliteit met Sonos S2 voor een overzicht van deze producten. Alle instellingen en voorkeuren, ook Sonos-afspeellijsten, gaan verloren als je een product downgradet van S2 naar S1.

Waarom zou ik mijn S1- en S2-producten splitsen in twee aparte systemen?

Sommige Sonos-producten hebben de S2-app nodig.

Als je een van deze producten wilt toevoegen, of je app wilt updaten naar S2 én je oudere producten wilt blijven gebruiken, dan kun je een gesplitst systeem creëren.

Hoe splits je Sonos-producten in een S1- en een S2-systeem?

De Sonos S1 Controller-app helpt je bij het verwijderen van je S1-producten voordat je update naar S2. De S1-producten worden gereset en kunnen vervolgens worden geïnstalleerd als een apart systeem.

1

Verwijder eerst je incompatibele Sonos-producten met de Productverwijderingstool in de S1 Controller-app. Uitleg over hoe je dit doet, vind je in ons artikel over het verwijderen van Sonos-producten die niet compatibel zijn met S2.

2

Als de S1-producten eenmaal zijn verwijderd, kun je de aanwijzingen volgen in ons artikel over het installeren van een apart S1-systeem.

3

Gebruik de S1-app om je aparte S1-systeem te bedienen en gebruik de S2-app voor het bedienen van je S2-producten.

Hebben jullie suggesties over het gebruiken van een gesplitst S1-systeem?

We raden aan de S1-producten te gebruiken in ruimtes die niet vaak gegroepeerd worden met de rest van je systeem, zoals een garage. In een gezinshuishouden kun je door Sonos S1-producten in een apart systeem te zetten de bediening in handen geven van kinderen of bepaalde gezinsleden zonder dat ze toegang hebben tot de rest van de Sonos-producten op S2.