Gescheiden S1- en S2 Sonos-systemen installeren

Sommige oudere producten zijn niet compatibel met de nieuwste Sonos-app. Hiervoor heb je de Sonos S1 Controller-app nodig. In ons artikel over compatibiliteit vind je een overzicht van deze producten.

Als je Sonos-producten hebt waarvoor je verschillende apps moet gebruiken, kun je elke set producten gebruiken als een apart systeem. In dit artikel vind je informatie over het gebruik van twee aparte systemen en hoe je je huidige systeem kunt opsplitsen als dat nodig mocht zijn.

Wat je moet weten voor je je systeem splitst

Wat zijn de bekende beperkingen van een gesplitst systeem?

Elk Sonos-systeem staat los van het andere en wordt bediend met een andere app op je telefoon. Hierdoor is het niet mogelijk om Sonos-producten uit twee verschillende apps te groeperen en dezelfde audio te laten afspelen. Sonos-producten in de nieuwste Sonos-app worden niet weergegeven in de S1 controller-app en vice versa.

Andere zaken om aan te denken zijn spraakassistenten, directe bediening en muziekservices met streamingbeperkingen. Je kunt hierover meer lezen in ons artikel over bekende beperkingen van aparte S1- en S2-systemen.

Kan ik producten downgraden zodat ze met de S1 Controller-app werken?

Ja, sommige producten werken zowel met de nieuwste Sonos-app als met de S1 Controller-app. Om deze producten te gebruiken met de S1 Controller-app, moeten ze het downgradeproces doorlopen met de nieuwste Sonos-app.

In ons artikel over compatibiliteit vind je een overzicht van producten die met beide Sonos-apps werken.

Hoe plaats je Sonos-producten in een apart S1-systeem?

Bij deze stappen wordt ervan uitgegaan dat je een Sonos-systeem hebt in de S1 Controller-app dat je wilt upgraden. Je verwijdert producten die niet compatibel zijn met de nieuwste Sonos-app, updatet je compatibele producten en installeert vervolgens een nieuw, apart S1-systeem.

1. Verwijder je niet-compatibele Sonos-producten met de Productverwijderingstool in de S1 Controller-app.<
  2. Als de niet-compatibele producten zijn verwijderd, kun je de aanwijzingen volgen in ons artikel over het installeren van een apart S1-systeem.
  3. Gebruik de S1 Controller-app om je aparte S1-systeem te bedienen en gebruik de nieuwste Sonos-app voor het bedienen van je geüpdatete producten.