Je Sonos Play:5 (Gen 1) installeren

• Mobiel apparaat vereist
  • Sonos S1 vereist

Dit artikel legt uit hoe je je Play:5 (Gen 1) installeert. Meer informatie over de productfuncties en -specificaties zijn te vinden in de producthandleiding van PLAY:5 (Gen 1).

Voordat je begint

• Plaats je Play:5 (Gen 1) op de gewenste plek en steek de stekker in het stopcontact.

Een nieuw Sonos-systeem installeren met Play:5 (Gen 1)

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Tik op Nieuw systeem installeren en maak daarna een Sonos-account aan of log in op je bestaande account.
  3. Tik op Doorgaan > Producten installeren.
  4. Volg de stappen in de app om je Play:5 (Gen 1) te installeren en je muziekdiensten toe te voegen.

Play:5 (Gen 1) toevoegen aan je bestaande Sonos-systeem

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Tik in het tabblad Instellingen op Systeem > Product toevoegen.
  3. Volg de stappen in de app om Play:5 (Gen 1) te verbinden met je Sonos-systeem.

Problemen bij het installeren?

Als Play:5 (Gen 1) problemen heeft met het maken van verbinding tijdens het installeren, raadpleeg dan ons artikel ‘Product niet gevonden’ voor hulp.

Verbinding maken met een lijningangapparaat

Play:5 (Gen 1) heeft een 3,5mm-lijningang waarop je apparaten als een platen- of cd-speler kunt aansluiten. Je hoeft je externe audioapparaat alleen maar aan te sluiten op de 3,5mm-lijningang aan de achterkant van je Play:5 (Gen 1). Bekijk ons artikel over lijningang gebruiken met Sonos voor meer informatie.

Koptelefoons aansluiten

Play:5 (Gen 1) heeft een 3,5mm-lijningang voor een koptelefoon zodat je privé kunt luisteren. Sluit je koptelefoon aan op de 3,5mm-lijningang aan de achterkant van je Play:5 (Gen 1). De ingebouwde speakers van de Play:5 (Gen 1) worden dan uitgeschakeld. Je kunt de volumeknoppen op je Play:5 gebruiken om het volume aan te passen.