Je Sonos Sub installeren

• Mobiel apparaat vereist

Dit artikel legt uit hoe je je Sonos Sub installeert. Voor Sub (Gen 3) heb je de S2 Sonos-app nodig. De volgende stappen zijn ook van toepassing op het installeren van Sub (Gen 1) en Sub (Gen 2), die compatibel zijn met zowel de S2 Sonos-app als de S1 Controller-app. Meer informatie over de productfuncties en -specificaties zijn te vinden op de productpagina voor Sub.

Voor je begint

• Plaats je Sub op de gewenste plek en steek de stekker in het stopcontact. Zorg ervoor dat ten minste één kant van de gleuf vrij is. Blokkeer de opening aan de voorkant niet als je hem verticaal tegen een muur plaatst. Als je je Sub horizontaal op de vloer plaatst, leg of zet er dan niets op.
  • Sub kan niet worden toegevoegd aan ZP80, ZP90, Connect, Connect:Amp (Gen 1), Port, Move, Move 2 of Roam.
  • Als je tegelijkertijd een Sonos home cinema-speaker en Sub installeert, installeer dan eerst de home cinema-speaker. De app leidt je tijdens het installatieproces door het toevoegen van je Sub.
  • Volg de onderstaande stappen als je een Sub toevoegt aan een Sonos-speaker die al geïnstalleerd is.

Een Sub toevoegen

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad  Instellingen en tik op Systeem.
  3. Tik onder Producten op de kamer waaraan je een Sub wilt toevoegen.
  4. Tik op Sub toevoegen.
  5. Volg de aanwijzingen om de Sub toe te voegen aan je Sonos-systeem.

Als je je Sub al hebt geïnstalleerd, maar hem in een andere kamer wilt gebruiken, lees dan ons artikel Je Sub verwijderen.

Een tweede Sub toevoegen aan een Sonos home cinema system

Je Sonos home cinema system kan verbinding maken met maximaal twee Subs. Wanneer je een tweede Sub toevoegt, moet minstens één van de Subs een Sub (Gen 3) zijn. Je kunt het model van de Sub vinden in de sectie Systeem van de pagina Mijn account.

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad  Instellingen en tik op Systeem.
  3. Tik onder Producten op de Sonos home cinema-kamer waar al een Sub staat.
  4. Tik op Verbinding maken met tweede Sub.
  5. Volg de aanwijzingen om de tweede Sub toe te voegen aan je Sonos home cinema system.

Wijzigen van Sub audio-instellingen

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad  Instellingen en tik op Systeem.
  3. Tik onder Producten op de kamer waar je Sub zich bevindt.
  4. Tik onder Geluid op Audio van Sub.

Je kunt de onderstaande instellingen aanpassen. Als je twee Subs hebt toegevoegd aan een kamer, wordt elke instelling toegepast op beide Subs.

Instelling

Omschrijving

Sub

Tik op de schakelaar om de audio van Sub aan of uit te zetten.

Volumeniveau Sub

Gebruik de schuifbalk om het volume van de Sub harder of zachter te zetten.

Faseregeling

Kies 0° of 180° om de faseregeling van de audio van je Sub in te stellen. Pas de instelling aan als je niet genoeg bass hoort op je normale luisterpositie.

Faseregeling wordt ingesteld wanneer je Trueplay gebruikt in een kamer met een Sub en kan niet worden aangepast als Trueplay speaker tuning is ingeschakeld.

Resetten

Tik hierop om alle audio-instellingen voor de Sub naar hun standaard waarden te resetten.