Sonos-bètaprogramma's

Sonos-bètaprogramma's geven je de mogelijkheid om nieuwe software, hardware en muziekservices uit te proberen voordat ze officieel verkrijgbaar zijn. Dit biedt ons de kans om te leren van jouw inzichten en te horen wat wel en niet werkt, zodat we ook de Sonos-beleving nog beter kunnen maken.

Aanmelden voor bètatester

Je kunt je met de Sonos-app of via de Sonos-website aanmelden om Sonos-bètatester te worden. We hebben niet altijd actieve programma's lopen en niet alle testers worden aan een specifiek programma toegewezen, dus je hoort misschien niet meteen van ons.

Bij gebruik van de Sonos-app voor iOS of Android:

1. Ga naar het tabblad  Instellingen en tik op Support (Hulp & Tips als je de Sonos S1 controller gebruikt) > Bètaprogramma.
  2. Log in op je Sonos-account.
  3. Controleer de informatie, voer je e-mailadres in en tik op Ik ga akkoord.

Via de Sonos-website:

1. Ga naar www.sonos.com, klik op het menu links bovenaan en klik op Inloggen.
  2. Log in op je Sonos-account.
  3. Klik op Bèta
  4. Controleer de informatie, voer je e-mailadres in en klik op Ik ga akkoord.

Je Sonos-systeem updaten

Als je wordt uitgekozen om deel te nemen aan een Sonos-bètaprogramma, word je gevraagd je Sonos-systeem te updaten als er nieuwe softwareversies beschikbaar komen om te testen. Als er een software-update beschikbaar is, krijg je een melding in de Sonos-app op al je mobiele apparaten en je Mac en/of pc. Selecteer Update om het updateproces te beginnen. Lees ons artikel over het updaten van je Sonos-speakers om handmatig op updates te controleren.

Bètafeedback indienen

Als je feedback hebt of tijdens het testen tegen problemen aanloopt, kun je ons dit laten weten via de Bètacommunity.

Je kunt ook met de Sonos-app feedback indienen door een screenshot te maken. Zodra je een screenshot hebt gemaakt, komt er een pop-up tevoorschijn die vraagt of je feedback naar Sonos wilt verzenden. Tik op Ja om te worden doorverwezen naar de bètacommunity waar je kunt inloggen en je feedback kunt geven.

De bètacommunity verlaten

Een bètatest verlaten

1. Log in op je bètacommunity-account.
  2. Kies op de community-startpagina het bètaprogramma dat je wilt verlaten.
  3. Klik op de optie Contact us (Contact opnemen) in de Feedback-sectie bovenaan de pagina.
  4. Kies onder 'What can we help you with?' (Waar kunnen we je mee helpen? Opt out of this beta program (Afmelden voor dit bètaprogramma). Vul de vragenlijst in en klik op Submit (Verzenden).

Je krijgt een bevestiging dat je verzoek om de test te verlaten is ontvangen. Je wordt vervolgens binnen twee werkdagen uit de bètatest verwijderd en ontvangt nog een bevestigingsmail.

Als je eenmaal uit de bètatest bent verwijderd, moet je je Sonos-app en -systeem terugzetten naar de meest recente, openbaar beschikbare versie.

1. Verwijder de bètaversie van de Sonos-app op je mobiele apparaat.
  2. Open de App Store voor je apparaat en download de Sonos-app. Zorg dat je dit doet op elk apparaat waarmee je Sonos hebt getest.
  3. Update je Sonos-systeem.

De bètacommunity verlaten

Volg deze stappen als je volledig verwijderd wilt worden uit de bètacommunity en alle actieve bètatests waar je aan deelneemt. Je accountinformatie wordt dan verwijderd conform GDPR.

1. Log in op je bètacommunity-account.
  2. Klik op je profielicoontje in de rechterbovenhoek en kies Leave Beta Community (Bètacommunity verlaten).
  3. Vul de vragenlijst in en klik op Submit (Verzenden).

Je krijgt een bevestiging dat je verzoek om de community te verlaten is ontvangen. Je wordt vervolgens binnen twee werkdagen uit de bètatestcommunity en actieve bètatests verwijderd en ontvangt nog een bevestigingsmail.

Als je deelnam aan actieve bètatests, moet je je Sonos-app en -systeem terugzetten naar de meest recente, openbaar beschikbare versie.

1. Verwijder de bètaversie van de Sonos-app op je mobiele apparaat.
  2. Open de App Store voor je apparaat en download de Sonos-app. Zorg dat je dit doet op elk apparaat waarmee je Sonos hebt getest.
  3. Update je Sonos-systeem.