Sonos Voice Control-opdrachten werken niet

Dit artikel geeft stappen voor wat je kunt doen als Sonos Voice Control opdrachten niet opvolgt, niet reageert of reageert met “Sorry, ik begrijp het niet”.

Controleren of Sonos Voice Control is geïnstalleerd

Controleer of Sonos Voice Control is geïnstalleerd op de speaker die je op dit moment gebruikt:

1. Ga naar het tabblad  Instellingen en tik op Services en stembediening.
  2. Tik onder Stem op Sonos Voice Control om te zien op welk product het is geïnstalleerd.
  3. Wordt Sonos Voice Control niet vermeld onder Stem of staat het geïnstalleerd op een ander product dan je op dit moment gebruikt, zie dan ons artikel over Sonos Voice Control installeren.

De microfoon controleren

Als je Sonos-speaker met stembediening een fysieke microfoonschakelaar heeft, zorg dan dat hij aan staat.

Controleer ook het statuslampje boven de microfoonknop of spraakserviceknop. Als het lampje uit is, tik je op de knop om de microfoon of spraakservice in te schakelen. Probeer daarna de opdracht nogmaals.

Je Sonos-product opnieuw opstarten

Reboot het betreffende Sonos-product door de stappen in dit artikel te volgen.

Je Sonos-product ergens anders neerzetten

Begin door je product met stembediening dichterbij te brengen terwijl je een opdracht geeft. Beginnen je opdrachten te werken, vergroot dan de afstand tussen het Sonos-product met stembediening en de muur, andere speakers en bronnen die achtergrondgeluid maken om te zorgen dat Sonos Voice Control je kan horen.

Taal en regionale beschikbaarheid controleren

Sonos Voice Control ondersteunt op dit moment Amerikaans Engels en Frans. Hoewel Sonos Voice Control wereldwijd beschikbaar is, kan het zijn dat sommige opdrachten die (met een ander accent) worden gegeven in regio's buiten de VS en Frankrijk niet werken zoals verwacht.

Sonos Voice Control resetten

1. Sonos Voice Control verwijderen

1. Open de Sonos S2-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad  Instellingen en tik op Services en stembediening.
  3. Tik op Sonos Voice Control.
  4. Tik op de kamer waar je problemen hebt met Sonos Voice Control.
    • Heb je een kamer met meerdere producten met stembediening, selecteer dan het specifieke product waarop Sonos Voice Control is ingeschakeld.
  5. Tik op Sonos Voice Control verwijderen.

2. Sonos Voice Control opnieuw toevoegen

1. Ga naar het tabblad  Instellingen en tik op Services en stembediening.
  2. Tik op Een spraakassistent toevoegen.
  3. Tik op Sonos Voice Control.
  4. Volg de aanwijzingen in de app om de Sonos Voice Control toe te voegen aan je Sonos-systeem.