Richtlijnen en beperkingen van surround sound

Dit artikel geeft richtlijnen en beperkingen van surroundspeakers in een Sonos home cinema system. Hoe je speakers als surroundspeakers toevoegt, lees je in ons artikel over surroundspeakers toevoegen.

Sonos-producten die kunnen worden gebruikt als surroundspeakers

Een Sonos home cinema-speaker kan twee Sonos-speakers van hetzelfde model gebruiken als surroundspeakers. Twee Sonos One's kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor surround sound, maar One en Play:1 niet. Gerelateerde producten zoals One en One SL kunnen wel samen worden gebruikt als surroundspeakers.

• One (alle generaties) en One SL
  • Play:1
  • Play:3
  • Play:5 (gen 2)
  • Five
  • SYMFONISK-boekenplankspeaker voor wifi (Gen 1) en (Gen 2)
  • SYMFONISK-tafellamp met wifispeaker
  • SYMFONISK-schilderijlijst met wifispeaker
  • SYMFONISK-speakerlampvoet met wifi
  • Speaker van een ander merk die Amp van power voorziet
  • Speaker van een ander merk die Connect:Amp van power voorziet

Algemene richtlijnen

• Zorg dat beide speakers in dezelfde richting staan: verticaal of horizontaal.
  • Zet je surroundspeakers erachter en links en rechts van je gewoonlijke luisterplek.

Beperkingen

De volgende functies worden uitgeschakeld op Sonos-producten die als surroundspeakers worden gebruikt:

• AirPlay
  • Lijningang
  • Subwoofer-output

De microfoons worden uitgeschakeld op producten met stembediening die als surroundspeakers worden gebruikt met een Sonos home cinema-product met stembediening.

Beperkingen bij gebruik van twee Amps voor een home cinema-systeem

Je kunt twee Amps gebruiken voor een home cinema-systeem: één als tv-voorspeakers en de andere als surroundspeakers. Wanneer je in deze configuratie twee Amps gebruikt, gelden er bepaalde beperkingen voor hoe ze kunnen worden aangesloten op het netwerk.

De Amp die je surroundspeakers versterkt kan niet op zich alleen met een kabel worden aangesloten op het netwerk. Hij moet ook met een kabel worden aangesloten op de Amp die de tv-voorspeakers versterkt. Maar als de Amp die de tv-voorspeakers versterkt bekabeld is aangesloten, dan is dat niet nodig voor de Amp die de surroundspeakers versterkt.