Een Samsung F Serie Smart-afstandsbediening gebruiken met Sonos

De Samsung F Serie TouchPad-afstandsbediening zendt geen infrarood (IR) signalen uit die nodig zijn om een Sonos home cinema-speaker te bedienen.

De tv wordt geleverd met een IR-zender die met een kabel wordt aangesloten op de IR-uitgang aan de achterkant van de tv. Hierdoor kan de tv Sonos en andere apparaten bedienen waarvoor IR nodig is.

Voor je begint

• Sluit de IR-zender aan op de IR-uitgang aan de achterkant van de tv. Plaats vervolgens de kop van de zender voor de IR-sensor van de Sonos home cinema-speaker. De zender moet zich mogelijk op minstens 5 cm van de IR-sensor bevinden.
  • Als je de Samsung Smart-afstandsbediening niet gaat gebruiken om het volume van je Sonos home cinema-speaker te bedienen en alleen de boodschap die op de tv wordt weergegeven bij het bedienen van het volume wilt laten verdwijnen, hoef je alleen de stappen onder 'Afstandsbediening programmeren' te volgen.

1

De afstandsbediening programmeren

1. Ga met de Samsung-afstandsbediening naar het hoofdmenu van de tv.
  2. Selecteer Systeem > Apparaatbeheer > Instellen universele afstandsbediening (F-serie) of Systeem > Instellen universele afstandsbediening (H-serie).
  3. Selecteer Start > Home cinema > Selecteer Samsung als het merk.
  4. Kies Optische voor het type verbinding.
  5. Voer de functietest uit en selecteer Ja, het heeft gewerkt (er is niets veranderd).
  6. Verlaat het menu.

2

Sonos configureren om met de geprogrammeerde afstandsbediening te werken

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Tik op Instellingen > Systeem. Tik daarna op de naam van je Sonos home cinema-speaker.
  3. Tik op Instellen afstandsbediening > Huidige afstandsbediening vervangen
  4. Volg de stappen om de Samsung-afstandsbediening te verbinden met je Sonos home cinema-speaker