Gebruik van touchbediening op Sonos-producten

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Sonos-systeem bedient met de touchbediening op je Sonos-producten, zoals de Sonos One en Move. Lees voor producten zoals Play:1 en Playbar die in plaats van touchbediening knoppen hebben ons artikel over het gebruik van touchbediening.

Afspelen en pauzeren

• Druk één keer op de Play/Pauze-knop om muziek af te spelen of te pauzeren.

Het volume aanpassen

• Als de speler op zijn kant ligt, zet je het volume lager met de -knop links en het volume hoger met de knop rechts.
  • Als de speler rechtop staat zet je het volume hoger met de bovenste knop en lager met de onderste knop.

Nummers overslaan

• Swipe van links naar rechts over de touchbediening om naar het volgende nummer te gaan (wanneer van toepassing). Swipe van rechts naar links om terug te gaan naar het vorige nummer.

Kamers groeperen

1. Houd de Play/Pauze-knop op een product ingedrukt om hem te groeperen met een andere kamer die geluid afspeelt. Als meerdere kamers een andere content afspelen, houd je de Play/Pauze-knop ingedrukt om door alle kamers te lopen die content afspelen.
  2. Het product waarbij je de Play/Pauze-knop loslaat wordt nu gegroepeerd met de kamer die de muziek afspeelt die je wilt horen.

Aan- en uitzetten van de microfoon

Tik voor Sonos-producten met spraakherkenning op het pictogram microfoon om de microfoon aan of uit te zetten.

• Als het lampje brandt, is de microfoon ingeschakeld en kun je spraakopdrachten gebruiken.
  • Brandt het lampje niet, dan staat de microfoon uit.
  • Als de microfoon uitgeschakeld is, kun je gebruik blijven maken van de spraakopdrachten door de microfoonknop ingedrukt te houden. Zodra je de knop loslaat, wordt de microfoon weer uitgeschakeld.

Touchbediening uitschakelen

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen, tik op Systeem en kies het product waarin je de touchbediening wilt uitschakelen.
  3. Tik op Touchbediening om de touchbediening voor dat apparaat uit of weer in te schakelen.