Alexa-kommandoer fungerer ikke på Sonos

Denne artikkelen har trinn for å løse problemer med at Alexa ikke følger kommandoer, ikke reagerer i det hele tatt, eller reagerer med en feil som «Hm, jeg har vansker med å forstå dette.»

Raske løsninger

Kontroller at mikrofonen er på

Hvis den stemmeaktiverte Sonos-høyttaleren har en fysisk mikrofonbryter, kontroller at den er slått på.

Sjekk i tillegg statuslyset ovenfor mikrofonknappen eller stemmetjenesteknappen . Hvis lyset er av, trykker du på knappen for å gjenaktivere mikrofonen eller stemmetjenesten, og deretter prøver du kommandoen på nytt.

Flytte det stemmeaktiverte Sonos-produktet

Flytt Sonos-produktet bort fra vegger, andre høyttalere og kilder til bakgrunnsstøy for å sikre at Alexa kan høre deg.

Aktiver Sonos-ferdigheten på nytt

Åpne Alexa-appen, og trykk på menyen Mer i nedre høyre hjørne. Trykk på Ferdigheter og Spill > Ferdighetene dine > Sonos > Deaktiver ferdighet. Når den er deaktivert, trykker du på Aktiver ferdighet.

Kontroller Amazon-kontoen

Du kan bare bruke én Amazon-konto per Sonos-anlegg. Hvis du har et annet Sonos-anlegg et annet sted, må du bruke en annen Amazon-konto hvis du vil bruke Alexa på begge stedene.

Koble til musikktjenester

Hvis du får et svar som «koble til musikktjenester» fra Alexa, gjør det i Alexa-appen før du går videre med de avanserte trinnene nedenfor.

Avanserte løsninger

Hvis de raske løsningene over ikke løser problemet, følg trinnene nedenfor for din Alexa-aktiverte enhet.

Hvis du har stemmeaktiverte Sonos-høyttalere

1. Åpne Alexa-appen på en iOS- eller Android-enhet.
  2. Trykk på menyen Mer i nedre høyre hjørne.
  3. Trykk på Ferdigheter og Spill > Ferdighetene dine > Sonos > Deaktiver ferdighet.
  4. Avregistrer Sonos-høyttaleren fra Alexa ved å følge instruksjonene på Amazons nettsted: Avregistrere en enhet.
  5. Deaktiver stemmestyring i Sonos-appen. Gå til fanen Innstillinger, og trykk på Tjenester og Tale og velg Amazon Alexa under Tale. Velg det stemmeaktiverte produktet i listen over Sonos-produkter og trykk på Fjern Alexa.
  6. Logg av alle Amazon-apper på mobilenheten, inkludert Amazon-appen, Alexa-appen og Amazon.com i mobilens nettleser. Dette sikrer at Alexa bruker den riktige Amazon-kontoen.
  7. Bruk Sonos-appen for å fullføre Alexa-konfigurasjonen på nytt. Følg trinnene for å logge på den riktige Amazon-kontoen når du blir bedt om å gjøre det.
  8. Når du er ferdig, kan du prøve å gi Alexa en ny kommando.

Hvis du ikke har stemmeaktiverte Sonos-høyttalere

1. Åpne Alexa-appen på en iOS- eller Android-enhet.
  2. Trykk på menyen Mer i nedre høyre hjørne.
  3. Trykk på Ferdigheter og Spill > Ferdighetene dine > Sonos > Deaktiver ferdighet.
  4. Avregistrer Sonos-høyttaleren fra Alexa ved å følge instruksjonene på Amazons nettsted: Avregistrere en enhet.
  5. Aktiver Sonos-ferdigheten på nytt ved å gå tilbake til Ferdigheter og Spill > Ferdighetene dine > Sonos og trykke på Aktiver ferdighet.
  6. Når du er ferdig, kan du prøve å gi Alexa en ny kommando.