Kontroller om du har en IR-fjernkontroll

Sonos-hjemmekinoprodukter som er koblet til en TV via en optisk kobling, vil bare fungere med IR-fjernkontroller (infrarøde) for å styre volumet. RF-fjernkontroller kan ikke styre Sonos-hjemmekinoprodukter som er koblet til via optiske koblinger. Denne artikkelen hjelper deg med å kontrollere om TV-fjernkontrollen bruker IR eller RF (radiofrekvenser/Bluetooth).

Dekk til IR-senderen

IR-fjernkontroller sender ut infrarødt lys fra en sender som ligger i fronten av fjernkontrollen. Denne testen blokkerer IR-senderen, slik at all styring av TV-en stoppes hvis fjernkontrollen bruker IR i stedet for RF.

1. Slå på TV-en din.
  2. Hold fjernkontrollen med en hånd og dekk til fronten av fjernkontrollen med den andre hånden eller en annen dekkende gjenstand.
  3. Trykk en knapp på fjernkontrollen som du vanligvis bruker for å styre TV-en (f.eks. volum eller kanal).

Hvis TV-en ikke reagerer når du trykker på knappen på fjernkontrollen, har du en IR-fjernkontroll. Hvis TV-en fortsatt reagerer på knappetrykk mens du dekker til fronten av fjernkontrollen, har du en RF-fjernkontroll.

Bruk et digitalt kamera

De digitale kameraene på mobiltelefoner kan fange opp det infrarøde lyset som IR-fjernkontroller sender ut, selv om det vanligvis ikke er synlig. Denne testen vil bruke kameraet på mobilen for å finne ut om du har en IR-fjernkontroll.

1. Åpne kamera-appen på mobiltelefonen.
  2. Rett kamerat mot fronten av fjernkontrollen.
    • De fleste IR-fjernkontroller har en synlig lyspære eller et svart vindu som dekker IR-senderen.
  3. Mens du holder kameraet rettet mot fronten av fjernkontrollen, trykk og hold en knapp på fjernkontrollen. Se på skjermen på mobiltelefonen og se etter et svakt lys som kommer fra fronten på fjernkontrollen.

Hvis du kan se et lys som kommer fra fronten av fjernkontrollen, har du en IR-fjernkontroll. Hvis du ikke ser noe lys, har du en RF-fjernkontroll.