Surroundlyd – retningslinjer og begrensninger

Denne artikkelen beskriver retningslinjer og begrensinger for surroundhøyttalere i et Sonos hjemmekinoanlegg. Les artikkelen om hvordan du legger til surroundhøyttalere hvis du vil lese om hvordan høyttalere legges til som surroundhøyttalere.

Sonos-produkter som kan brukes som surroundhøyttalere

Et Sonos-hjemmekinoanlegg kan bruke to Sonos-høyttalere av samme modell som surroundhøyttalere. To Sonos One-høyttalere kan for eksempel brukes for surroundlyd, men One og Play:1 kan det ikke. Imidlertid kan beslektede modeller som One og One SL brukes sammen som surroundhøyttalere.

• Amp
  • Connect:Amp
  • Era 1001
  • Era 3001
  • Five
  • One (Gen 1)
  • One (Gen 2)
  • One SL
  • Play:1
  • Play:3
  • Play:5 (Gen 2)
  • SYMFONISK Bilderamme
  • SYMFONISK Bokhylle (Gen 1)
  • SYMFONISK Bokhylle (Gen 2)
  • SYMFONISK Bordlampe (Gen 1).
  • SYMFONISK Bordlampe (Gen 2).2
  • SYMFONISK Gulvlampe2

1Era 100 kan brukes som surroundhøyttalere for en Arc, Amp, Beam (alle generasjoner) eller Ray. Era 300 kan bare brukes med en Arc eller Beam (Gen 2).

2SYMFONISK-gulvlampen og SYMFONISK-bordlampehøyttaleren (Gen. 2) er beslektede modeller og kan brukes sammen som surroundhøyttalere.

Generelle retningslinjer

• Sørg for at begge høyttalerne har samme stilling: loddrett eller vannrett.
  • Plasser surroundhøyttalerne bak og til venstre og høyre for din vanlige lytteposisjon.

Begrensninger

Følgende funksjoner blir deaktivert på Sonos-produkter som brukes som surroundhøyttalere:

• AirPlay
  • Line-in
  • Avspilling av Bluetooth-lyd
  • Utgang for subwoofer

Begrensninger når du bruker to Amp-forsterkere til hjemmekino

Du kan bruke to Amp-forsterkere til hjemmekino: én som TV-fronthøyttalere og den andre som surroundhøyttalere. Når du bruker to Amp-forsterkere i denne konfigurasjonen, er det noen begrensninger på hvordan de kan kables til nettverket.

Amp-enheten som driver surroundhøyttalerne kan ikke kables til nettverket alene – den må kables i tillegg til Amp-enheten som driver TV-fronthøyttalerne. Men hvis Amp-enhet som driver TV-fronthøyttalerne er kablet, kan Amp-enheten som driver surroundhøyttalerne fortsette å være trådløs.

Begrensninger når du bruker Era 100 eller Era 300 som surroundhøyttalere

Når Era 100- eller Era 300-høyttalere brukes som surroundhøyttalere, er den noen begrensninger i Ethernet-forbindelsen når du bruker Sonos kombinasjonsadapter.

Når den primære høyttaleren for hjemmekino er koblet til nettverket med en trådløs forbindelse, kan ikke Era-surroundhøyttalerne kobles til nettverket med en Ethernet-kabel. Hvis høyttaleren for hjemmekino derimot er kablet til nettverket, kan Era-surroundhøyttalerne også bruke Ethernet-forbindelser om ønskelig.