Surroundlyd – retningslinjer og begrensninger

Denne artikkelen beskriver retningslinjer og begrensinger for surroundhøyttalere i et Sonos hjemmekinoanlegg. Les artikkelen om hvordan du legger til surroundhøyttalere hvis du vil lese om hvordan høyttalere legges til som surroundhøyttalere.

Sonos-produkter som kan brukes som surroundhøyttalere

Et Sonos-hjemmekinoanlegg kan bruke to Sonos-høyttalere av samme modell som surroundhøyttalere. To Sonos One-høyttalere kan for eksempel brukes for surroundlyd, men One og Play:1 kan det ikke. Imidlertid kan beslektede modeller som One og One SL brukes sammen som surroundhøyttalere.

• One (alle generasjoner) og One SL
  • Play:1
  • Play:3
  • Play:5 (2. generasjon)
  • Five
  • SYMFONISK trådløs bokhyllehøyttaler (Gen 1) og (Gen 2)
  • SYMFONISK trådløs bordlampehøyttaler
  • SYMFONISK bilderamme med trådløs høyttaler
  • SYMFONISK lampefot med trådløs høyttaler
  • Amp som driver en tredjepartshøyttaler
  • Connect:Amp som driver en tredjepartshøyttaler

Generelle retningslinjer

• Sørg for at begge høyttalerne har samme stilling: loddrett eller vannrett.
  • Plasser surroundhøyttalerne bak og til venstre og høyre for din vanlige lytteposisjon.

Begrensninger

Følgende funksjoner blir deaktivert på Sonos-produkter som brukes som surroundhøyttalere:

• AirPlay
  • Line-in
  • Utgang for subwoofer

Mikrofonene blir deaktivert på stemmeaktiverte produkter når de brukes som et stemmeaktivert Sonos hjemmekinoprodukt.

Begrensninger når du bruker to Amp-forsterkere til hjemmekino

Du kan bruke to Amp-forsterkere til hjemmekino: én som TV-fronthøyttalere og den andre som surroundhøyttalere. Når du bruker to Amp-forsterkere i denne konfigurasjonen, er det noen begrensninger på hvordan de kan kables til nettverket.

Amp-enheten som driver surroundhøyttalerne kan ikke kables til nettverket alene – den må kables i tillegg til Amp-enheten som driver TV-fronthøyttalerne. Men hvis Amp-enhet som driver TV-fronthøyttalerne er kablet, kan Amp-enheten som driver surroundhøyttalerne fortsette å være trådløs.