Sonos-järjestelmävaatimukset

Tämä artikkeli sisältää vaatimukset Sonos S1- ja S2 -järjestelmien asentamisesta ja käytöstä. Voit lisätä jopa 32 tuotetta yhteen järjestelmään.

Sonos-järjestelmän asentamiseen tarvitaan iOS- tai Android-laite. Lue artikkelista Sonos-sovelluksen vaatimukset tietoja siitä, mitä käyttöjärjestelmiä Sonos-sovellus tukee.

Verkkovaatimukset

Yleiset vaatimukset

• Nopea langallinen internetyhteys, kuten kaapeli, kuitu tai DSL
  • WiFi-reititin
  • Sonos-sovellus ja kaikki Sonos-tuotteet ovat samassa aliverkossa

Tuetut WiFi-tilat ja suojausstandardit

Kaikki Sonos-tuotteet voidaan yhdistää langattomiin reitittimiin tai tukiasemiin, jotka tukevat 802.11b/g WiFi-yhteyttä 2,4 GHz:n taajuudella. Lisäksi kaikki Sonos-tuotteet voidaan yhdistää WiFi-verkkoihin, jotka käyttävät WPA1- ja WPA2 -salausprotokollaa, sekä suojaamattomiin WiFi-verkkoihin.

S2-ohjelmistoa käytettäessä monet tuotteet tukevat nopeampia WiFi-tiloja ja yhdistävät niihin, jos mahdollista. Lisätietoja kyseisistä tiloista löytyy tuettuja WiFi-tiloja ja salausprotokollia koskevasta artikkelistamme.

Langallisen asennuksen vaatimukset

• Yksi tai useampi Sonos-tuote on aina kytketty reitittimeen Ethernet-kaapelilla1
  • Spanning Tree Protocol (STP)-tuki

Ei-tuetut verkkoasennukset ja laitteet

• Langattomat internetyhteydet, kuten satelliitti, mobiilihotspotit tai LTE-reitittimet
  • Vierasverkot tai verkot, jotka käyttävät portaalin kirjautumissivua
  • Verkot, jotka käyttävät langattomia signaalinvahvistimia2
  • Ethernet over power (EOP) -laitteet
  • WPA/WPA2 Enterprise
  • VPN-verkot estävät pääsyn paikallisverkkolähteisiin

Kotiteatterikaiuttimien vaatimukset

Sonos-kotiteatterikaiuttimet ovat yhteensopivia monien eri televisioiden ja äänimuotojen kanssa. Lisätietoja löytyy artikkeleista Sonos-kotiteatterikaiuttimien televisiovaatimukset ja tuetut äänimuodot.

Ennen kuin asennat Sonos-kotiteatterikaiuttimen, varmista, että kaikki ulkoiset komponentit, kuten kaapelirasia, DVD-soitin jne. on kytketty suoraan televisioon. Jos sinulla on olemassa olevia kotiteatteri- tai surround-äänilaitteita, irrota ne televisiosta.

Musiikkikirjaston vaatimukset

Sonos tukee NAS-asemaan tai henkilökohtaiseen tietokoneeseen tallennetun oman musiikkikirjaston toistoa. Katso artikkelit tuetuista äänimuodoista ja Sonos-sovelluksen vaatimuksista varmistaaksesi, että Sonos tukee musiikkitiedostojasi ja laitteitasi.

Sonos-musiikkikirjastojen koko on rajoitettu 65 000 kappaleeseen. Muistiraja voidaan saavuttaa ennen 65 000 kappaleen rajaa, jos kirjasto sisältää paljon metatietoja. Esimerkiksi klassisen musiikin kappaleissa on yleensä paljon metatietoja, ja ne voivat täyttää käytettävissä olevan muistitilan, ennen kuin 65 000 kappaleen raja on saavutettu. Jos sinulla on yli 65 000 kappaletta, yksi vaihtoehto voi olla Plex with Sonos.

1 WiFi-silmukkaverkoissa Sonos-tuotteet on kytkettävä pääverkkosolmuun, jos käytetään langallista asennusta.

2 Jos sinun on laajennettava kotisi WiFi-verkkoa Sonosia langattoman asennuksen käyttöä varten, suosittelemme käyttämään WiFi-silmukkaverkkoreititintä.