Sonos-systeemvereisten

Dit artikel beschrijft de vereisten voor installatie en het gebruik van Sonos S1- en S2-systemen. Je kunt maximaal 32 producten toevoegen aan één systeem.

Je hebt een iOS- of Android-apparaat nodig om je Sonos-systeem te installeren. Lees ons artikel over Vereisten Sonos-app voor informatie over welke besturingssystemen door de Sonos-app worden ondersteund.

Netwerkvereisten

Algemene vereisten

• Snelle, bekabelde internetverbinding, zoals kabel, glasvezel of DSL
  • Wifirouter
  • Sonos-app en alle Sonos-producten moeten op hetzelfde subnet zijn aangesloten

Ondersteunde wifimodi en beveiligingsstandaarden

Alle Sonos-producten kunnen verbinding maken met draadloze routers of toegangspunten die 802.11b/g wifi ondersteunen via 2,4 GHz. Daarnaast kunnen alle Sonos-producten verbinding maken met wifinetwerken die gebruikmaken van beveiligingsstandaarden WPA1 en WPA2 Personal en met onbeveiligde wifinetwerken.

Wanneer S2-software erop draait, ondersteunen veel producten snellere wifimodi en maken ze er verbinding mee als dat mogelijk is. Meer informatie over deze aanvullende modi vind je in ons artikel over ondersteunde wifimodi en beveiligingsstandaarden.

Vereisten bekabelde installatie

• Een of meer Sonos-producten moeten permanent via een ethernetkabel op de router aangesloten zijn1
  • Ondersteuning voor Spanning Tree Protocol (STP)

Niet-ondersteunde netwerkinstallaties en -apparatuur

• Draadloze internetverbindingen zoals satelliet, mobiele hotspots of LTE-routers
  • Gastnetwerken of netwerken die gebruikmaken van een portalpagina om in te loggen
  • Netwerken met een draadloze bereikvergroter2
  • Ethernet via EoP-apparaten zoals homeplugs of powerline adapters
  • WPA/WPA2 Enterprise
  • VPN's die toegang blokkeren tot lokale netwerkbronnen

Vereisten voor home cinema-speakers

Home cinema-speakers van Sonos zijn compatibel met allerlei televisies en geluidsopmaken. Zie onze artikels over tv-vereisten voor Sonos home cinema-speakers en ondersteunde geluidsopmaken voor meer informatie.

Voordat je de Sonos home cinema-speaker installeert, moet je ervoor zorgen dat alle externe componenten, zoals je digitale ontvanger, dvd-speler enz. rechtstreeks zijn aangesloten op je tv. Heb je bestaande home cinema- of surround sound-apparatuur, koppel die dan los van je televisie.

Vereisten muziekbibliotheek

Sonos ondersteunt afspelen van je eigen muziekbibliotheek die is opgeslagen op een NAS-drive of pc. Lees onze artikelen over ondersteunde audioformaten en vereisten voor de Sonos-app om er zeker van te zijn dat je muziekbestanden en -apparatuur door Sonos worden ondersteund.

Sonos-muziekbibliotheken hebben een limiet van 65.000 nummers. De geheugenlimiet kan eerder worden bereikt dan 65.000 tracks als er een grote hoeveelheid metadata is opgeslagen. Klassieke muziek tracks bevatten over het algemeen een grote hoeveelheid metadata en kunnen het beschikbare geheugen opgebruiken voordat de limiet van 65.000 tracks wordt bereikt. Als je meer dan 65.000 nummers hebt, kun je als alternatief gebruikmaken van Plex met Sonos.

1 In wifi-meshnetwerken moeten Sonos-producten bij gebruik van een bedrade installatie met een kabel worden aangesloten op de primaire meshnode.

2 Als je je thuiswifi moet uitbreiden om Sonos draadloos te installeren, raden we het gebruik van een wifi-meshrouter aan.