Vereisten voor afstandsbedieningen voor Sonos home cinema-producten

Dit artikel beschrijft de vereisten voor afstandsbedieningen die kunnen worden gebruikt om je Sonos home cinema-producten te bedienen. Ook geeft het informatie over het instellen van veelgebruikte afstandsbedieningen die extra geconfigureerd moeten worden.

Sonos-producten die verbinding maken via HDMI ARC

Sonos-producten die verbinding maken met de tv via HDMI ARC zijn compatibel met IR- en RF-afstandsbedieningen. Zorg dat CEC is ingeschakeld op je tv en dat je Sonos home cinema-product is aangesloten op de HDMI ARC-poort van de tv. Zie onze tv-vereisten voor meer informatie over welke HDMI-verbindingen nodig zijn voor Sonos.

Sonos-producten die verbinding maken via een optische aansluiting

Sonos-producten die verbinding maken met de tv via een optische kabel of een optische audioadapter zijn alleen compatibel met infrarood (IR)-afstandsbedieningen. Gebruikt je afstandsbediening alleen bluetooth of radiofrequenties (RF), dan kan het zijn dat hij verder geconfigureerd moet worden of niet werkt met Sonos-producten die via een optische verbinding zijn aangesloten. Zie ons artikel over het identificeren van IR-afstandsbedieningen als je niet zeker weet wat voor type afstandsbediening je hebt.

Hieronder staan een aantal veelvoorkomende afstandsbedieningen die standaard geen IR-signaal uitzenden en verder moeten worden ingesteld om te werken met Sonos-producten met een optische verbinding:

Apple TV
Samsung One
Samsung F serie
LG Magic Remote

Sommige afstandsbedieningen die je krijgt bij een digitale of satellietontvanger kunnen een pop-upvenster weergeven op het scherm wanneer je het volume aanpast. Als dit gebeurt, moet je de volumeknoppen van de afstandsbediening programmeren om Sonos te bedienen als een audioapparaat, terwijl je met de rest van de afstandsbediening je tv en digitale ontvanger kunt bedienen. Raadpleeg de handleiding of fabrikant van je afstandsbediening of tv voor hulp.