Installera Sonos Beam

• Mobil enhet krävs
  • Sonos S2 krävs

Den här artikeln guidar dig genom installationen av Sonos Beam (Gen 2). Observera att Beam (Gen 2) bara fungerar med Sonos S2-appen. Följande anvisningar gäller även vid installation av Beam (Gen 1), som fungerar med både Sonos S2-appen och S1 Controller-appen. Du kan läsa mer om funktioner och specifikationer på produktsidan för Beam.

Innan du börjar

• Ladda ner Sonos-appen för iOS eller Android. Beam måste konfigureras med Sonos-appen innan den kan användas för att spela upp tv-ljud.
  • Placera Beam på önskad plats och anslut den till ett eluttag.
  • Se till att den medföljande HDMI-kabeln och den optiska ljudadaptern finns i närheten. Sonos-appen kommer att visa dig vilka kablar och portar du ska använda för att ansluta Beam till tv:n.

Installera ett nytt Sonos-system med Beam

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Tryck på Installera ett nytt system och skapa sedan ett nytt Sonos-konto eller logga in på ditt befintliga konto.
  3. Tryck på Lägg till i det popupfönster som innehåller din Sonos-produkt. Om du använder Sonos S1 Controller, tryck på Fortsätt > Installera produkter.
  4. Följ anvisningarna i appen för att installera Beam och lägga till musiktjänster.

Lägg till Beam i ett befintligt system

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System > Lägg till produkt.
  3. Följ anvisningarna i appen för att ansluta Beam till Sonos-systemet.

Problem med installationen?

Om Sonos Beam inte lyckas ansluta under installationen hittar du användbar information i artikeln Produkten hittades inte.

Du hittar ytterligare användbar information om Beam i våra artiklar om tv-krav för Sonos hemmabiohögtalare och vad du kan göra om en hemmabioprodukt från Sonos inte spelar upp något ljud.

Styr Beam med rösten

Om du har lagt till Sonos Voice Control, Amazon Alexa eller Google Assistent på din Beam kan du använda rösten för att sätta på och stänga av tv:n eller justera volymen.

För att du ska kunna använda de här kommandona måste Beam vara ansluten till tv:ns HDMI ARC-ingång och HDMI-CEC måste vara aktiverat på tv:n. Det går inte att sätta på eller stänga av tv:n med röstkommandon om Beam är ansluten via en optisk adapter.

Beam kan även kopplas till Alexa-aktiverade enheter för videostreaming, som Fire TV. Läs mer i vår artikel om att installera Fire TV med Sonos Beam.