Muziek afspelen die is opgeslagen op je Android-apparaat

Opmerking over de functie 'Op dit apparaat' voor Android

Vanaf 23 mei 2023 verwijderen we de mogelijkheid om audiobestanden rechtstreeks af te spelen op Sonos met het menu 'Op dit apparaat' in de Sonos-app voor Android. We raden aan een van de in dit artikel beschreven methoden te gebruiken om ervoor te zorgen dat je nog steeds alle bestanden die op je Android-apparaat staan kunt afspelen.

Laat je muziek op je Android-apparaat staan

Je kunt lijningang of bluetooth gebruiken om muziekbestanden af te spelen vanaf je Android-apparaat naar je Sonos-producten. Lijningang maakt gebruik van een bekabelde verbinding met je Sonos-product. Met bluetooth kun je draadloos muziek streamen naar je Sonos-product.

Meer informatie over hoe je deze functies gebruikt lees je in onze artikelen over lijningang en bluetooth.

Verplaats je muziek naar een streamingdienst of NAS-drive

Streamingdiensten

Bij sommige streamingdiensten kun je je eigen muziek online uploaden en streamen. We ondersteunen de volgende services die toestaan dat je je eigen muziek uploadt. Voor sommige van deze services heb je wel een premium abonnement nodig, anders werken ze niet met Sonos.

Als je je muziek eenmaal hebt geüpload naar een van deze diensten, zijn de nummers toegankelijk via Sonos als je de dienst hebt toegevoegd met de Sonos-app. Zie ons artikel over muziekdiensten om aan de slag te gaan met een van de bovengenoemde diensten.

NAS-drive

Heb je een NAS (Network Attached Storage)-drive op je netwerk, dan kun je je nummers verplaatsen of kopiëren naar de NAS en ze delen met je Sonos-systeem. Zodra de muziek is gedeeld met de NAS, kun je die muziek doorzoeken en afspelen via de Sonos-app op je Android-apparaat. Zie ons artikel over het gebruik van een NAS-drive met Sonos om aan de slag te gaan.