Spela upp musik som finns lagrad på din Androidenhet

Meddelande om ”På den här enheten”-funktionen för Android

Den 23 maj 2023 försvinner möjligheten att spela upp ljudfiler direkt på Sonos via ”På den här enheten”-menyn i Sonosappen för Android. Vi rekommenderar att du använder någon av de metoder som beskrivs i den här artikeln för att se till att du kan fortsätta spela upp filer som finns lagrade på din Androidenhet.

Fortsätt lagra musiken på din Androidenhet

Du kan använda linjeingången eller Bluetooth för att spela upp musikfiler från en Androidenhet på dina Sonosprodukter. Linjeingången kräver en kabelanslutning till Sonosprodukten medan Bluetooth ger dig möjlighet att streama musik till Sonosprodukten trådlöst.

Du kan läsa mer om de här funktionerna i våra artiklar om linjeingången och Bluetooth.

Flytta musiken till en streamingtjänst eller NAS-enhet

Streamingtjänster

Vissa tjänster erbjuder möjligheten att ladda upp och streama musik online. Vi har stöd för följande tjänster där du kan ladda upp din egen musik. Observera att vissa av tjänsterna kräver en premiumprenumeration för att fungera med Sonos.

När du har laddat upp din musik till någon av de här tjänsterna kommer den att vara tillgänglig via Sonos, förutsatt att du har lagt till tjänsten i Sonosappen. Läs vår artikel om att lägga till musiktjänster för att komma igång med någon av ovanstående tjänster.

NAS-enhet

Om du har en nätverksansluten lagringsenhet (NAS-enhet) på ditt nätverk kan du flytta eller kopiera dina låtar till denna och dela dem med Sonossystemet. När musikdelningen med NAS-enheten är klar kan du bläddra i och spela upp musiken från Sonosappen på din Androidenhet. Se vår artikel om att använda en NAS-enhet med Sonos för att komma igång.