Växla mellan trådlös och trådbunden installation av Sonos

Sonossystemet kan antingen konfigureras som en trådlös eller en trådbunden installation. I den här artikeln beskrivs hur du kan byta från en konfiguration till en annan. Om du är osäker på vilken typ av installation som är bäst för ditt system hittar du mer information i vår artikel om att välja mellan trådlös och trådbunden installation.

Byt till en trådbunden installation

Om du ansluter en Sonosprodukt som har stöd för detta till routern med en nätverkskabel blir systemet trådbundet. I en trådbunden installation skapar den kabelanslutna produkten ett dedikerat Wi-Fi-nätverk som bara Sonosprodukterna kommer att använda.

1. Kontrollera att den produkt du planerar att ansluta till routern med en kabel redan har lagts till i ditt Sonossystem. Om produkten är ny, börja med att lägga till den i systemet genom att följa anvisningarna i vår artikel om att lägga till nya produkter i ett befintligt system.
  2. Anslut ena änden av en nätverkskabel till Sonosprodukten och koppla därefter den andra änden till routern. Du hör ett klick när den är korrekt isatt i nätverksporten.
  3. Vissa av dina produkter kanske visas som ”inte ansluten” i Sonosappen innan de har flyttats över till det nya Sonosnätverket. Det kan ta ca en minut innan alla dina produkter dyker upp på fliken System. Om några av produkterna inte återansluts i Sonosappen behöver du starta om varje produkt som saknas och ge dem ytterligare en minut att starta upp och ansluta till det trådlösa Sonosnätverket.

Begränsningar vid trådbunden installation

Vissa Sonosprodukter kan inte skapa eller använda det dedikerade Wi-Fi-nätverket för Sonos när de är anslutna via nätverkskabel.

Hemmabio

Sonosprodukter som används som surroundhögtalare i hemmabiosystem och subwoofers kan inte användas som den första trådbundna produkten för det dedikerade Wi-Fi-nätverket för Sonos.

Produkter som inte har stöd för det dedikerade Wi-Fi-nätverket för Sonos

Följande produkter måste antingen anslutas till ditt hemma-Wi-Fi i en trådlös installation eller via nätverkskabel, om stöd finns.

• Era 100
  • Era 300
  • Move
  • Move 2
  • Roam
  • Roam SL

Byt till en trådlös installation

Du kan byta från en trådbunden till en trådlös installation genom att ansluta dina Sonosprodukter till Wi-Fi-nätverket.

Sonos S2-appen

1. Öppna Sonos S2-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System > Nätverk > Hantera nätverk.
  3. Tryck på Uppdatera nätverk och följ anvisningarna för att ansluta Sonos till Wi-Fi-nätverket.
  4. När den trådlösa installationen är klar kan du koppla bort nätverkskabeln från eventuella Sonosprodukter som är kabelanslutna till routern.

Sonos S1 Controller-appen

1. Öppna Sonos S1 Controller-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar, tryck på System > Nätverk > Trådlös installation och följ anvisningarna för att ange lösenordet till Wi-Fi-nätverket.
  3. När den trådlösa installationen är klar kan du koppla bort nätverkskabeln från eventuella Sonosprodukter som är kabelanslutna till routern.

Kontrollera om Sonosinstallationen är trådlös eller trådbunden

Se vår artikel om att kontrollera om Sonossystemet är trådlöst eller trådbundet för att bekräfta att ovanstående åtgärder fungerade.