Tuning af dine Sonos-højttalere med Trueplay

Trueplay måler den akustiske genklang fra vægge, møbler og andre overflader i rummet og fintuner så dine Sonos-højttalere, så du er sikker på at have fabelagtig lyd, uanset hvor højttaleren står.

Denne artikel beskriver, hvordan du gennemgår Trueplay-tuningprocessen med en iOS-enhed, hvilket understøttes af de fleste Sonos-produkter. Nogle Sonos-produkter har forskellige eller yderligere Trueplay-muligheder:

Få mere at vide om, hvilke Sonos-produkter og iOS-enheder der understøtter Trueplay, i vores artikel om enheder og produkter, der er kompatible med Trueplay.

Tuning af dine højttalere med Sonos-appen

Det tager omkring 3 minutter fra start til slut at gennemføre tuning med Trueplay for et rum. Kontrollér, at du har den nyeste softwareversion, inden du følger nedenstående trin.

Brug af Sonos-appen til iOS:

1. Under fanen Indstillinger skal du trykke på System og vælge den højttaler, du vil tune.
  2. Tryk på Trueplay > Trueplay-tuning, og følg vejledningen i appen for at tune din højttaler.
  3. Under tuningprocessen med Trueplay bliver du bedt om at give Sonos tilladelse til at bruge din iOS-enheds mikrofon. Den eneste gang Sonos bruger lyd hentet fra din enheds mikrofon, er under Trueplay-tuning.

Når du er færdig med at tune din Sonos-højttaler, kan Trueplay-tuning-justeringerne slås til og fra i den samme menu.

Tips til en god tuning

Minimer støj: Gør dit bedste for at minimere støj under tuningprocessen. Lyde, såsom tale, fodtrin og larmende hvidevarer, kan skabe problemer under tuningen af din højttaler.

Dæk så meget af rummet som muligt: Gør, hvad du kan, for at dække mest muligt af rummet, mens din Sonos-højttaler tunes. Appen viser en video med, hvordan du kan udføre jævne bevægelser fra hoved til talje med din enhed, mens du bevæger dig rundt under tuningen. Hvis du tuner en højttaler i et lille rum, så brug eventuelt resterende tid, efter du har dækket rummet, til at fokusere på områder, hvorfra du oftest lytter til Sonos.

Juster ikke lydstyrken: Lyden, der udsendes af din Sonos-højttaler under tuningen, er ret høj, men lad være med at justere lydstyrken under afspilning, da det vil påvirke din tuning negativt. Hvis du er nødt til at afbryde tuningprocessen, kan du trykke på din Sonos-højttalers Play/Pause-knap eller det X, som vises i appen under tuning.

Yderligere oplysninger

• Når din højttaler er tunet, kan du foretage yderligere ændringer ved at ændre dine EQ-indstillinger. Disse indstillinger lægges oven i de justeringer, som allerede er foretaget via Trueplay-tuning.
  • Hvis du flytter din Sonos-højttaler til et nyt sted eller ændrer dens konfiguration (såsom at oprette eller opdele et stereopar), bør du gentage Trueplay-tuningprocessen for at opdatere dens indstillinger.