Riktlinjer och begränsningar för surroundljud

Den här artikeln beskriver vilka riktlinjer och begränsningar som finns för surroundhögtalare som används i ett hemmabiosystem från Sonos. Se vår artikel om att lägga till surroundhögtalare för att läsa om hur du lägger till dina högtalare som surroundhögtalare.

Sonos-produkter som kan användas som surroundhögtalare

Ett hemmabiosystem från Sonos kan använda två Sonoshögtalare av samma modell som surroundhögtalare. Exempelvis kan två Sonos One användas för surroundljud, men inte en One och en Play:1. Däremot kan närliggande produkter som One och One SL användas tillsammans som surroundhögtalare.

• Amp
  • Connect:Amp
  • Era 1001
  • Era 3001
  • Five
  • One (gen 1)
  • One (gen 2)
  • One SL
  • Play:1
  • Play:3
  • Play:5 (gen 2)
  • SYMFONISK Bokhylla (gen 1)
  • SYMFONISK Bokhylla (gen 2)
  • SYMFONISK Bordslampa (gen 1).
  • SYMFONISK Bordslampa (gen 2).2
  • SYMFONISK Fotoram
  • SYMFONISK Golvlampa2

1 Era 100 kan användas som surroundhögtalare för en Arc, Amp, Beam (valfri generation) eller Ray. Era 300 kan enbart användas tillsammans med en Arc eller Beam (gen 2).

2 SYMFONISK golvlampa och SYMFONISK bordslampa (gen 2) är av liknande modell och kan användas tillsammans som surroundhögtalare.

Allmänna riktlinjer

• Se till att båda högtalarna används i samma position: stående eller liggande.
  • Placera surroundhögtalarna bakom och till vänster respektive höger om den plats där du oftast lyssnar.

Begränsningar

Följande funktioner inaktiveras på Sonos-produkter som används som surroundhögtalare:

• AirPlay
  • Linjeingång
  • Uppspelning av Bluetoothljud
  • Subwooferutgång

Begränsningar när två Amp används i hemmabiosystem

Du kan använda två Amp i en hemmabio: den ena som främre högtalare till tv:n och den andra som surroundhögtalare. Observera att om du använder två Amp på det här sättet så finns det vissa begränsningar för hur de kan kabelanslutas till nätverket.

Den Amp som driver surroundhögtalarna kan inte vara den enda som är kabelansluten till nätverket – den måste kabelanslutas i tillägg till den Amp som driver tv:ns främre högtalare. Den Amp som driver surroundhögtalarna kan dock anslutas trådlöst om den Amp som driver tv:ns främre högtalare är kabelansluten.

Begränsningar när Era 100 eller Era 300 används som surroundhögtalare

När Era 100 eller Era 300 används som surroundhögtalare finns vissa begränsningar för deras nätverksanslutning om Sonos kombinerad adapter används.

Om hemmabiosystemets styrenhet är trådlöst ansluten till nätverket kan Era-surroundhögtalarna inte anslutas till nätverket med en nätverkskabel. Om styrenheten istället är kabelansluten till nätverket kan även Era-högtalarna anslutas via kabel om så önskas.