Riktlinjer och begränsningar för surroundljud

Den här artikeln beskriver vilka riktlinjer och begränsningar som finns för surroundhögtalare som används i ett hemmabiosystem från Sonos. Se vår artikel om att lägga till surroundhögtalare för att läsa om hur du lägger till dina högtalare som surroundhögtalare.

Sonos-produkter som kan användas som surroundhögtalare

Ett hemmabiosystem från Sonos kan använda två Sonoshögtalare av samma modell som surroundhögtalare. Exempelvis kan två Sonos One användas för surroundljud, men inte en One och en Play:1. Däremot kan närliggande produkter som One och One SL användas tillsammans som surroundhögtalare.

• One (alla generationer) och One SL
  • Play:1
  • Play:3
  • Play:5 (gen 2)
  • Five
  • SYMFONISK Wi-Fi-högtalare som även fungerar som bokhylla (gen 1) och (gen 2)
  • SYMFONISK bordslampa med inbyggd Wi-Fi-högtalare
  • SYMFONISK fotoram med inbyggd Wi-Fi-högtalare
  • SYMFONISK bas till bordslampa med Wi-Fi
  • Amp som driver högtalare från tredje part
  • Connect:Amp som driver högtalare från tredje part

Allmänna riktlinjer

• Se till att båda högtalarna används i samma position: stående eller liggande.
  • Placera surroundhögtalarna bakom och till vänster respektive höger om den plats där du oftast lyssnar.

Begränsningar

Följande funktioner inaktiveras på Sonos-produkter som används som surroundhögtalare:

• AirPlay
  • Linjeingång
  • Subwooferutgång

Mikrofonerna inaktiveras på röstaktiverade produkter som används som surroundhögtalare tillsammans med en röstaktiverad hemmabioprodukt från Sonos.

Begränsningar när två Amp används i hemmabiosystem

Du kan använda två Amp i en hemmabio: den ena som främre högtalare till tv:n och den andra som surroundhögtalare. Observera att om du använder två Amp på det här sättet så finns det vissa begränsningar för hur de kan kabelanslutas till nätverket.

Den Amp som driver surroundhögtalarna kan inte vara den enda som är kabelansluten till nätverket – den måste kabelanslutas i tillägg till den Amp som driver tv:ns främre högtalare. Den Amp som driver surroundhögtalarna kan dock anslutas trådlöst om den Amp som driver tv:ns främre högtalare är kabelansluten.