Lägg till ditt musikbibliotek i Sonos

Sonos kan streama ditt musikbibliotek från en dator eller nätverksansluten lagringsenhet (NAS) på ditt lokala nätverk. Den här artikeln hjälper dig att dela din musikmapp på nätverket så att Sonos kan komma åt den, och visar sedan hur du lägger till din delade musikmapp till Sonos med Sonos-appen.

Om du redan har lagt till ditt musikbibliotek men har laddat ner eller tagit bort musik, skapat nya spellistor eller justerat metadata, se vår artikel om uppdatering av ditt Sonos-musikbibliotek.

Dela din musikmapp på nätverket

För att Sonos ska kunna komma åt ditt musikbibliotek måste filerna först delas på ditt lokala nätverk med lämpliga behörigheter. Besök en av våra artiklar nedan för instruktioner om hur du delar en musikmapp på en NAS-enhet eller en dator som kör macOS eller Windows.

Efter att du har delat din musikmapp på nätverket får du en nätverksväg som du kan ange i Sonos-appen. Till exempel, om en dators värdnamn är ”MyComputer” och dess delade mapps namn är ”Music Folder,” skulle nätverksvägen se ut så här:

\\MyComputer\Music Folder

Lägg till ditt musikbibliotek i Sonos-appen

Efter att ha delat din musikmapp kan du lägga till ditt bibliotek i ditt Sonos-system med någon av Sonos-apparna.

Sonos-appar för macOS eller Windows

1. Öppna menyn Hantera och välj Inställningar för musikkatalog.
  2. Under avsnittet ”Mina musikmappar på Sonos” väljer du + (plus) på macOS, eller Lägg till om du använder Windows.
  3. Välj Nätverksenhet (t.ex. NAS-enhet).
  4. Skriv nätverkssökvägen för din delade musikmapp och välj Nästa.
  5. Ange användarnamn och lösenord för kontot som används för att dela musikmappen.

Sonos-app för iOS eller Android

1. Gå till Inställningar-menyn och välj Hantera bredvid ditt system.
  2. Välj Musikbibliotek, sedan Lägg till delad mapp.
  3. Ange nätverksvägen, användarnamnet och lösenordet för din delade musikmapp, sedan välj Lägg till.

Sonos S1 Controller-app för iOS eller Android

1. Från fliken Inställningar, välj System.
  2. Under Systeminställningar, välj Musikbibliotek.
  3. Välj Inställningar för musikbibliotek, sedan Lägg till delad musikmapp.
  4. Ange nätverksvägen, användarnamnet och lösenordet för din delade musikmapp, sedan välj Nästa.

Om mappen delades framgångsrikt med Sonos, kommer appen att visa en skärm som säger att delningen nu är inställd på ditt Sonos-system. När ditt Sonos-system har indexerat ditt musikbibliotek kan du komma åt och spela upp dina musikbiblioteksspår med vilken Sonos-app som helst.

Om du ser ett felmeddelande efter att ha försökt lägga till din musikdelning, kontakta Sonos support så kan vi hjälpa dig med delningsprocessen.