Justera linjeingångens ljudkomprimering

Den här artikeln handlar om linjeingångens ljudkomprimering och hur den kan justeras med hjälp av Sonos-appen. Vår artikel om att använda linjeingången innehåller mer information om hur du konfigurerar den i ditt Sonos-system.

Linjeingångens ljudkomprimering ger dig möjlighet att välja om Sonos ska komprimera ljudet för att minska belastningen på dina Sonos-produkter när ljud streamas via linjeingången. Utför följande steg för att justera ljudkomprimeringsnivån för ditt Sonos-system:

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System.
  3. Tryck på Ljudkomprimering.
  4. Välj bland nedanstående alternativ.

Sonos förinställer ljudkomprimeringen på den nivå som är bäst för ditt system. Du kan dock välja att justera inställningarna enligt följande riktlinjer:

Komprimeringsinställning

Beskrivning

Automatisk

Automatisk är standardinställningen för alla linjeingångsprodukter och är den inställning som rekommenderas av Sonos. Automatisk ger Sonos möjlighet att växla mellan komprimerat och okomprimerat ljud baserat på din nätverksprestanda och ditt Sonos-system.

Okomprimerat

Okomprimerat ljud använder WAV-formatet som ger bättre ljudkvalitet. Okomprimerat ljud kan medföra hög belastning på nätverket, särskilt om du har många Sonos-produkter. Använd okomprimerat ljud om du vill ha högsta möjliga ljudkvalitet i ditt Sonos-system.

Komprimerat

Komprimerat ljud använder SBC-omvandling, vilket sänker ljudkvaliteten men ger betydligt lägre belastning på nätverket.