Alexa-kommandon fungerar inte på Sonos

Den här artikeln hjälper dig att lösa problem med att Alexa inte utför kommandon, inte reagerar alls eller svarar med ett felmeddelande som ”Hm, jag förstår inte riktigt vad du menar”.

Snabbfixar

Kontrollera att mikrofonen är påslagen

Om din röstaktiverade Sonoshögtalare har en fysisk mikrofonknapp behöver du kontrollera att den är påslagen.

Kontrollera även statuslampan ovanför mikrofonknappen eller rösttjänstknappen. Om lampan är släckt, tryck på knappen för att aktivera mikrofonen eller rösttjänsten och prova att säga kommandot igen.

Flytta den röstaktiverade Sonos-produkten

Flytta högtalaren längre ifrån väggar, andra högtalare och källor till bakgrundsljud så att Alexa hör dig.

Återaktivera Sonos-funktionen

Öppna Alexa-appen och tryck på menyn Mer längst ner till höger. Tryck på Funktioner och spel > Dina funktioner > Sonos > Inaktivera funktion. När funktionen har inaktiverats, tryck på Aktivera funktion.

Kontrollera ditt Amazon-konto

Du kan bara använda ett Amazon-konto för varje Sonos-system. Om du har ett annat Sonos-system någon annanstans måste du använda olika Amazon-konton om du vill använda Alexa på båda platserna.

Anslut dina musiktjänster

Om Alexa svarar någonting i stil med att du behöver ”länka musiktjänster” behöver du göra detta i Alexa-appen innan du går vidare till de avancerade åtgärder som visas nedan.

Avancerade åtgärder

Om snabbfixarna ovan inte löste problemet, följ anvisningarna nedan för din Alexa-aktiverade enhet.

Om du har röstaktiverade Sonos-högtalare

1. Öppna Alexa-appen på din iOS- eller Android-enhet.
  2. Tryck på menyn Mer längst ner till höger.
  3. Tryck på Funktioner och spel > Dina funktioner > Sonos > Inaktivera funktion.
  4. Avregistrera din Sonos-högtalare från Alexa genom att följa instruktionerna på Amazons webbplats: Avregistrera en enhet.
  5. Inaktivera röststyrning i Sonos-appen. Öppna fliken Inställningar, tryck på Tjänster och Röst och välj Amazon Alexa under Röst. Välj den röstaktiverade produkten i listan med Sonos-produkter och tryck på Ta bort Alexa.
  6. Logga ut från alla Amazon-appar på din mobila enhet, till exempel Amazon-appen, Alexa-appen och Amazon.com i enhetens webbläsare. Detta säkerställer att Alexa använder rätt Amazon-konto.
  7. Använd Sonos-appen för att installera Alexa på nytt. Följ anvisningarna för att logga in på rätt Amazon-konto när du blir ombedd att göra detta.
  8. När installationen är klar, prova att ge Alexa ett nytt kommando.

Om du inte har några röstaktiverade Sonos-högtalare

1. Öppna Alexa-appen på din iOS- eller Android-enhet.
  2. Tryck på menyn Mer längst ner till höger.
  3. Tryck på Funktioner och spel > Dina funktioner > Sonos > Inaktivera funktion.
  4. Avregistrera din Sonos-högtalare från Alexa genom att följa instruktionerna på Amazons webbplats: Avregistrera en enhet.
  5. Aktivera Sonos-funktionen igen genom att gå tillbaka till Funktioner och spel > Dina funktioner > Sonos och trycka på Aktivera funktion.
  6. När detta är klart, prova att ge Alexa ett nytt kommando.