Sonos och Alexa-grupper med enheter för smarta hem

Den här artikeln beskriver hur du installerar och lägger till Sonos-produkter i en Alexa-grupp med enheter för smarta hem. Detta ger dig möjlighet att ge röstkommandon till flera Sonos-produkter samtidigt via en Alexa-aktiverad enhet, till exempel en Echo Dot, genom att använda gruppnamn som ”nedervåningen” eller ”trädgården”.

Det går inte att spela upp musik på Echo-enheter och Sonos-produkter samtidigt när du använder Alexa-grupper med enheter för smarta hem.

Skapa en Alexa-grupp med enheter för smarta hem som innehåller Sonos-högtalare

1. Öppna Alexa-appen och tryck på ikonen Enheter.
  2. Tryck på +, följt av Lägg till grupp.
  3. Välj Skapa ett rum eller en enhetsgrupp och tryck sedan på Nästa.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att ge Alexa-gruppen ett namn och välja vilken Alexa-enhet och vilka Sonos-produkter som ska ingå i gruppen.

Välj en föredragen högtalare

När du har skapat gruppen med smarta enheter behöver du ange vilka Sonos-produkter som ska spela när du ber Alexa att spela upp musik i gruppen. Öppna Alexa-appen och gå till fliken Enheter. Tryck på Välj högtalare. Markera alla Sonos-produkter som du vill höra när du ber Alexa att spela upp musik i den här gruppen. Om ingen högtalare har markerats för att ingå i gruppen kommer endast den Alexa-aktiverade enheten att spela upp ljudet du ber om.

Du hittar mer information i Amazons artikel om grupper med enheter för smarta hem.