Ändra inställningar för surroundljud

Den här artikeln beskriver hur du ändrar ljudinställningarna för surroundhögtalarna i ditt hemmabiosystem från Sonos.

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken  Inställningar och tryck på System.
  3. Under Produkter trycker du på det rum där hemmabion finns.
  4. Under Ljud trycker du på Surroundljud.

Följande inställningar kan justeras:

Inställning

Beskrivning

Surround

Tryck på reglaget för att sätta på och stänga av surroundljud.

Tv-nivå

Använd reglaget för att höja eller sänka surroundhögtalarnas volym när du tittar på tv.

Musiknivå

Använd reglaget för att höja eller sänka surroundhögtalarnas volym när du lyssnar på musik.

Uppspelning av musik

Välj vilken typ av ljud du vill höra från surroundhögtalarna när du lyssnar på musik. Den här inställningen påverkar inte tv-ljudet eller Dolby Atmos-musik.

• Stämningsskapande: Diskret ljud på låg volym med begränsad frekvensräckvidd. Detta är standardinställningen för surroundhögtalare vid uppspelning av musik.
  • Full: Ljud med full räckvidd och samma volym som hemmabiohögtalaren.

Surroundavstånd

Använd detta för att ange för Sonos hur långt det är mellan surroundhögtalarna och den plats där du oftast lyssnar. När surroundavståndet ändras justeras den övergripande volymen för tv-ljud och musik som spelas upp på surroundhögtalarna.

Återställ

Tryck på detta för att återställa alla ljudinställningar för surroundhögtalarna till sina standardvärden.