Ladda Sonos Move

Den här artikeln innehåller information om hur du kan ladda Sonos Move med strömbasen och USB-C-kablar från tredje part.

När Move placeras på strömbasen eller ansluts till ett eluttag lyser lampan på framsidan med ett fast orange sken för att visa att laddningen har påbörjats. Lampan slocknar efter ca tio sekunder men laddningen fortsätter.

Kontrollera Moves batterinivå

Om du vill kontrollera Moves batterinivå öppnar du Sonos-appen och letar upp namnet på din Move på fliken  System (fliken Rum om du använder S1 Controller-appen).

Laddning med strömbasen

Placera Move på strömbasen så att kontakterna är i linje med och vidrör varandra. Kontrollera att Move är helt torr och att det inte finns något skräp på laddningskontakterna innan du placerar den på strömbasen. Strömbasen är enbart avsedd för inomhusbruk.

Moves batteri laddas fullt på ca två timmar om strömbasen används.

Laddning med USB-C PD-laddare

USB-C-porten finns på baksidan av Move, ovanför laddningskontakterna. Kontrollera att USB-C-kabeln är ordentligt isatt i både Move och strömkällan. Nätadaptern måste vara en USB-C PD-laddare med en uteffekt på minst 45 W (20 V/2,25 A eller 15 V/3 A). Du kan också använda en 36 watts-laddare med en uteffekt på minst 12 V/3 A eller 15 V/2,4 A, men laddningshastigheten kommer att vara lägre.

Batteritid

Moves batteri varar i upp till elva timmar vid kontinuerlig uppspelning. Batteritiden kan variera beroende på hur ofta ljudet pausas, volymnivån, om Bluetooth används, om högtalaren utsätts för värme och andra faktorer. Om högtalaren inte står på strömbasen och är i viloläget varar batteriet i upp till 120 timmar.

Batteriets livstid (antal cykler)

Batteriets livstid är ca tre år eller 900 laddningar. Därefter kan du köpa ett ersättningsbatteri. Batteriets livstid minskar inte av att Move lämnas på strömbasen under en längre tid.