Kontrollera om du har en infraröd fjärrkontroll

Volymen på hemmabioprodukter från Sonos som ansluts till en tv via optisk kabel kan bara styras med fjärrkontroller som använder infraröd (IR) signal. RF-fjärrkontroller kan inte användas för att styra hemmabioprodukter från Sonos som är anslutna med optisk kabel. Den här artikeln hjälper dig att kontrollera om din fjärrkontroll använder IR eller RF (radiofrekvens/Bluetooth).

Täck över IR-sändaren

Fjärrkontroller som använder IR sänder infrarött ljus från en sändare på framsidan av fjärrkontrollen. Det här testet blockerar IR-sändaren, vilket betyder att du inte kommer att kunna styra tv:n alls om fjärrkontrollen använder IR snarare än RF.

1. Slå på tv:n.
  2. Håll fjärrkontrollen i ena handen och täck samtidigt över framsidan av kontrollen med den andra handen eller ett ogenomskinligt föremål.
  3. Tryck på en knapp på fjärrkontrollen som du normalt använder för att styra tv:n (t.ex. volymknappen eller kanalväljaren).

Om tv:n inte reagerar när du trycker på knappen har du en infraröd fjärrkontroll. Om tv:n fortfarande reagerar på knapptryck när fjärrkontrollens framsida är övertäckt har du en RF-fjärrkontroll.

Använd en digitalkamera

Digitalkameran på en smartphone kan uppfatta det vanligtvis osynliga infraröda ljus som skickas av infraröda fjärrkontroller. Det här testet använder kameran på din smartphone för att avgöra om du har en infraröd fjärrkontroll.

1. Öppna kameraappen på din mobiltelefon.
  2. Rikta kameran mot framsidan av fjärrkontrollen.
    • De flesta infraröda fjärrkontroller har en synlig glödlampa eller ett svart fönster som täcker IR-sändaren.
  3. Samtidigt som du riktar kameran mot framsidan av fjärrkontrollen, tryck och håll in någon av knapparna på fjärrkontrollen. Titta efter ett svagt ljus från framsidan av fjärrkontrollen på mobiltelefonens skärm.

Om du uppfattar ett ljus från framsidan av fjärrkontrollen har du en infraröd fjärrkontroll. Om du inte ser något ljus har du en RF-fjärrkontroll.