Kontrollera statusen på din Sonos-beställning

Använd vårt spårningsverktyg för beställningar för att kontrollera statusen på din beställning. Om dina produkter var restnoterade när du gjorde din beställning hittar du förväntat avsändningsdatum längst ner i bekräftelsemeddelandet du fick i samband med din beställning. Om din beställning har skickats och du har tillgång till spårningsnumret rekommenderar vi att du besöker fraktföretagets webbplats för att se den senaste spårningsinformationen.

Du kommer också att få ett e-postmeddelande med leveransinformation från vårt försäljningsteam som innehåller spårningsinformation. Kontrollera skräppostmappen om du inte hittar meddelandet i inkorgen. Kontakta försäljningsavdelningen om du behöver ytterligare hjälp.