Aktivera eller inaktivera Wi-Fi på dina Sonos-produkter

Du kan välja att stänga av Wi-Fi på en Sonos-produkt om den är ansluten till nätverket med en nätverkskabel. Detta kan vara användbart om du har Sonos-produkter som inte behöver använda trådlösa anslutningar, som en uppsättning rackmonterade Amp- eller Port-enheter.

Vissa Sonosprodukter erbjuder inte möjligheten att inaktivera Wi-Fi. Wi-Fi är alltid aktiverat på Move, Roam och Roam SL. Sonosprodukter som fungerar med Sonos kombinerade adapter inaktiverar Wi-Fi automatiskt när de ansluts till ett nätverk via en nätverkskabel.

Aktivera eller inaktivera Wi-Fi med Sonos-appen

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken  Inställningar och tryck på System.
  3. Välj Produkter och tryck på namnet på det rum som du vill ändra.
  4. Tryck på produktens modellnamn under rubriken Produkter på nästa skärm.
  5. Tryck på Inaktivera Wi-Fi eller Aktivera Wi-Fi.

Observera att Sonosappen bara tillåter att du inaktiverar Wi-Fi på en produkt som är ansluten till nätverket med en nätverkskabel.

Återställning av en Sonos-produkt med inaktiverad Wi-Fi

Om du kopplar bort nätverkskabeln från en Sonos-produkt med inaktiverat Wi-Fi visas produkten inte längre i Sonos-appen. Om du vill använda Wi-Fi på Sonos-spelaren igen kan du tillfälligt återansluta den till nätverket med en nätverkskabel för att komma åt Wi-Fi-inställningarna.

Sonos-produkten slår dessutom på Wi-Fi automatiskt om du lägger till den i systemet igen genom att välja Lägg till produkt på fliken Inställningar i Sonos-appen.