Fel vid uppdatering av Sonos-appen för macOS

Den här artikeln beskriver hur du kan åtgärda fel som uppstår vid uppdatering av Sonos-appen för macOS.

”Ett oväntat fel har uppstått. Försök igen”

Om det här felmeddelandet visas, avinstallera Sonos-appen genom att öppna den och klicka på Sonos > Avinstallera. Ladda sedan ner Sonos-appen och installera den igen.

Felmeddelandet ”Kunde inte installera Sonos” eller lösenordsfel

macOS kommer att be dig att ange användarnamnet och lösenordet för din Mac-dator innan Sonos-appen uppdateras. Det här felet uppstår om du inte anger något lösenord, om det angivna lösenordet är felaktigt eller om ditt användarkonto inte har administratörsprivilegier. Vad noga med att använda administratörslösenordet för din Mac-dator och inte lösenordet för ditt Sonos-konto.

För att uppdateringen ska kunna utföras, se till att du har rätt lösenord och administratörsprivilegier innan du uppdaterar Sonos-appen.

Sonos-appen ber dig att uppdatera upprepade gånger

Det här felet uppstår om du har kopierat Sonos-appen till en annan mapp på din dator, till exempel skrivbordet.

För att åtgärda det här felet, avinstallera alla instanser av Sonos-appen förutom den som finns i mappen Applikationer. Avinstallera genom att dra appikonen till papperskorgen eller högerklicka på Sonos-appens ikon och klicka på Flytta till papperskorgen. Öppna sedan Sonos-appen i mappen Applikationer och starta uppdateringen om du blir ombedd att göra det.