Lyssna på en vinylspelare på Sonos

I den här artikeln beskrivs vad du behöver göra för att kunna ansluta en vinylspelare till Sonos så att du kan lyssna på din skivsamling.

Innan du börjar

• Du behöver en Sonosprodukt med kapacitet för en linjeingångsanslutning via linjeingång eller USB-C-port. En lista över vilka produkter som erbjuder detta finns i vår artikel om linjeingångar.
  • Kontrollera om din vinylspelare har en inbyggd förförstärkare som vinylspelaren Pro-Ject T1 Phono SB. Om vinylspelaren inte är utrustad med en inbyggd förförstärkare behöver du först ansluta den till en förförstärkare och sedan ansluta förförstärkaren till Sonos.

Anslut din vinylspelare till Sonos

För att kunna ansluta en vinylspelare till Sonos behöver du en RCA–3,5 mm-kabel. Vissa Sonosprodukter kräver dessutom att du använder en Sonos linjeingångsadapter, som omvandlar en 3,5 mm-anslutning till USB-C. Följ anvisningarna nedan för att ta reda på vilken kabel du behöver och hur du ansluter den.

RCA

RCA–3,5 mm

Sonos linjeingångsadapter

Move 2

Move 2 kräver både en linjeingångsadapter från Sonos och en RCA–3,5 mm-kabel.

Anslut en RCA–3,5 mm-kabel till Sonos linjeingångsadapter. Anslut sedan adaptern till USB-C-porten på baksidan av Move 2. När adaptern har anslutits kopplar du den delade änden av kabeln till L/R-utgångarna på baksidan av vinylspelaren eller förförstärkaren.

Era 100 och Era 300

Era 100 och Era 300 kräver både en linjeingångsadapter från Sonos och en RCA–3,5 mm-kabel.

Anslut en RCA–3,5 mm-kabel till Sonos linjeingångsadapter. Anslut sedan adaptern till USB-C-porten på baksidan av Era 100 eller Era 300. När adaptern har anslutits kopplar du den delade änden av kabeln till L/R-utgångarna på baksidan av vinylspelaren eller förförstärkaren.

Five och Play:5

Anslut den ensamma änden av en RCA–3,5 mm-kabel till linjeingången på Five eller Play:5 och den delade änden av kabeln till L/R-utgångarna på baksidan av vinylspelaren eller förförstärkaren. Om din vinylspelare har en inbyggd RCA-kabel behöver du en RCA–3,5 mm-adapter.

Amp och Connect:Amp

Anslut den ena änden av en RCA-kabel till din vinylspelare eller förförstärkare och den andra änden till RCA-ingången märkt IN på baksidan av Amp eller Connect:Amp.

Port och Connect

Anslut den ena änden av en RCA-kabel till din vinylspelare eller förförstärkare och den andra änden till RCA-ingången märkt IN på baksidan av Port eller Connect.

Starta uppspelning

1. Börja spela en skiva på vinylspelaren.
  2. Öppna Sonosappen för iOS eller Android.
  3. Öppna fliken  Bläddra och tryck på Linjeingång.
  4. Välj linjeingångens källnamn.

Du kan också konfigurera Autouppspelning så att Sonossystemet automatiskt byter källa till linjeingången när du spelar upp en skiva.