Lyssna på en vinylspelare på Sonos

I den här artikeln beskrivs vad du behöver göra för att kunna ansluta en vinylspelare till Sonos så att du kan lyssna på din skivsamling.

Innan du börjar

• Du behöver en Sonos-produkt med en linjeingång:
    • Five
    • Amp
    • Port
    • Play:5 (gen 1 eller gen 2)
    • Connect:Amp
    • Connect
  • Kontrollera om din vinylspelare har en inbyggd förförstärkare som vinylspelaren Pro-Ject T1 Phono SB. Om din vinylspelare inte är utrustad med en inbyggd förförstärkare måste du först ansluta den till en förförstärkare och sedan ansluta förförstärkaren till Sonos.

Anslut din vinylspelare till Sonos

För att kunna ansluta en vinylspelare till Sonos behöver du en RCA–3,5 mm-kabel. Följ anvisningarna nedan för att ta reda på vilken kabel du behöver och hur du ansluter den.

RCA

RCA–3,5 mm

Five och Play:5

Anslut den ensamma änden av en RCA–3,5 mm-kabel till linjeingången på Five eller Play:5 och den delade änden av kabeln till L/R-utgångarna på baksidan av vinylspelaren eller förförstärkaren. Om din vinylspelare har en inbyggd RCA-kabel behöver du en RCA–3,5 mm-adapter.

Amp och Connect:Amp

Anslut den ena änden av en RCA-kabel till din vinylspelare eller förförstärkare och den andra änden till RCA-ingången märkt IN på baksidan av Amp eller Connect:Amp.

Port och Connect

Anslut den ena änden av en RCA-kabel till din vinylspelare eller förförstärkare och den andra änden till RCA-ingången märkt IN på baksidan av Port eller Connect.

Starta uppspelning

1. Börja spela en skiva på vinylspelaren.
  2. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  3. Öppna fliken  Bläddra och tryck på Linjeingång.
  4. Välj linjeingångens källnamn.

Du kan också konfigurera Autouppspelning så att Sonos-systemet automatiskt byter källa till linjeingången när du spelar upp en skiva.