Gör dialogen lättare att höra med tal-förbättring

När du spelar TV-ljud med en högtalare från Sonos hemmabio kan du aktivera Talupphöjning för att förstärka de ljudfrekvenser som är associerade med mänsklig röst. Att slå på denna funktion kommer att göra dialogen lättare att höra.

Innan du följer stegen nedan, sätt på din TV och se till att TV-ljudet spelas genom din Sonos hemmabiohögtalare.

Sonos-appen

iOS eller Android

1. Öppna Systemvy genom att välja ditt systems namn i övre vänstra hörnet av skärmen.
  2. Välj din Sonos hemmabiohögtalare för att visa skärmen Spelar nu.
  3. Välj knappen Talförstärkning för att växla Talförstärkning på eller av. När Talförstärkning är på, kommer knappen att växla från "Normal" till "Förstärkt."

Sonos S1 Controller-appen

iOS eller Android

1. I fliken Rum välj din hemmabiohögtalare.
  2. Öppna skärmen Spelar nu genom att välja Spelar nu-fältet längst ner.

Välj ikonen Talförstärkning för att växla Talförstärkning på eller av.

macOS eller Windows

1. I fönstret Rum, välj din hemmabiohögtalare.
  2. I avsnittet Spelar nu, klicka på Talförstärkning ikonen för att växla Talförstärkning på eller av.