Inget ljud från en enhet som är ansluten till Sonos linjeingång

I den här artikeln beskrivs vad du kan göra om du inte hör något ljud från en enhet som är ansluten till linjeingången på en Sonos-produkt.

Kontrollera anslutningen av linjeingångskabeln

Se till att din ljudkabel är ordentligt ansluten till både din ljudenhet och linjeingången på din Sonos-produkt. Om kabeln redan är ansluten, koppla ur kabeln från både din enhet och din Sonos-produkt och anslut den sedan igen.

Du kan använda Sonos-appen för iOS eller Android för att kontrollera om din Sonos-produkt upptäcker en kabel ansluten till dess linjeingång. Gå till inställningarna för linjeingång för din Sonos-produkt och kontrollera en ansluten eller frånkopplad status.

Om appen visar Frånkopplad även när kabeln är ansluten, prova att använda en annan kabel. Om appen fortfarande inte visar att Linjeingång är ansluten, vänligen kontakta Sonos support.

Välj Line-In som ljudkälla i Sonos-appen

Som standard kommer din Sonos-produkt inte att automatiskt spela upp ljud som kommer genom Line-In-porten. För att lyssna på Line-In-ljud, måste du först välja Line-In som ljudkälla i Sonos-appen.

I Sonos-appen för iOS eller Android finns Line-In källan under Dina källor på startsidan. I S1-appen hittar du den under Bläddra -fliken.

När Sonos-appen visar att Line-In spelas upp kommer din Sonos-produkt att spela upp allt ljud som kommer genom den valda Line-In-porten. Du kan ställa in Sonos att automatiskt spela upp Line-In-ljud genom att aktivera Autouppspelning i dina inställningar för Line-In.

Kontrollera volymnivåerna

Se till att volymnivåerna på både din ljudenhet och din Sonos-produkt är tillräckligt höga för att höras.

Om volymen är inställd på en hög nivå och ljudet fortfarande är för svagt, kan du ändra källnivån för linjeingångsporten i inställningarna för linjeingång för din Sonos-produkt.

Vinylspelare och förförstärkare

Vissa vinylspelare har inbyggda förförstärkare och kan anslutas direkt till linjeingången på en Sonos-produkt. Om vinylspelaren inte är utrustad med en inbyggd förförstärkare behöver du först ansluta den till en förförstärkare och sedan ansluta förförstärkaren till Sonos. Utan förförstärkare kan vinylspelarens ljud låta väldigt svagt när det spelas upp via dina Sonos-produkter.