Inget ljud från Port eller Connect

Sonos Port och Connect är utformade för att streama Sonos-ljud till din befintliga stereoutrustning. Produkterna måste vara trådbundet anslutna till en enhet från tredje part, till exempel en receiver, för att det ska fungera. Om det inte kommer ljud från din Port eller Connect hittar du några vanliga lösningar i den här artikeln.

Kontrollera volymen

Beroende på linjeutgångens inställning kan det hända att du behöver justera volymen både i Sonos-appen och på receivern.

Kontrollera inställningen för linjeutgången:

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System.
  3. Välj det rum där Port eller Connect finns och tryck sedan på Linjeutgångsnivå.

Om linjeutgångsnivån är inställd på Fast behöver du justera volymen på den receiver eller enhet som är ansluten till Port eller Connect. Om linjeutgångsnivån är inställd på Variabel eller Genomströmning, prova att justera volymen både på receivern och i Sonos-appen. I vissa installationer kan du behöva höja volymen mer än förväntat.

Kontrollera ingången på receivern

Kontrollera att receivern är inställd på den ingång som Sonos-produkten är ansluten till. Kontrollera också att Sonos-appen visar att någonting spelas upp.

Kontrollera de fysiska anslutningarna

De två uppsättningarna med analoga kontakter på baksidan av Sonos ser ungefär likadana ut, så kontrollera att anslutningarna är kopplade mellan UT-kontakterna på Sonos och en ingång på receivern om du spelar upp Sonos-ljud via ett befintligt system.

Kontrollera att enheten är ansluten till kontakterna som är märkta med IN på baksidan av Sonos-produkten om du spelar upp ljud från någon annan enhet via Sonos-systemet, till exempel en vinylspelare eller cd-spelare. Välj sedan Linjeingång som källa i Sonos-appen. Du hittar mer information i vår artikel om att använda linjeingång med Sonos.