Spela upp via linjeingången på Era 300

I den här artikeln beskrivs hur du konfigurerar en linjeingångsanslutning på Era 300. Linjeingången ger dig möjlighet att ansluta en enhet som har en ljudutgång (t.ex. en cd-spelare eller vinylspelare) så att den spelas upp via dina Sonosprodukter.

Era 300 behöver Sonos linjeingångsadapter för att kunna ansluta till en extern ljudkälla.

Observera att linjeingången är inaktiverad på Era 300-högtalare som används som surroundhögtalare i ett hemmabiosystem från Sonos.

Innan du börjar

• Era 300 måste redan ha konfigurerats med Sonosappen för att du ska kunna använda linjeingången.
  • Se till att du har alla kablar du behöver. Era 300 behöver Sonos linjeingångsadapter för att kunna ansluta till en extern ljudkälla. Du behöver dessutom antingen en 3,5 mm ljudkabel eller en RCA–3,5 mm ljudkabel, beroende på hur källenheten sänder ut ljud.
  • Kontrollera om ljudkällan behöver en förförstärkare. Vissa vinylspelare är till exempel inte utrustade med en inbyggd förförstärkare och måste anslutas till en extern förförstärkare som sedan ansluts till Sonossystemet.

Anslut ljudkällan till Era 300

1. Anslut Sonos linjeingångsadapter till USB-C-porten på baksidan av Era 300.
  2. Anslut 3,5 mm-änden av ljudkabeln till 3,5 mm-ingången på linjeingångsadaptern.
  3. Anslut den andra änden av ljudkabeln (antingen RCA eller 3,5 mm) till motsvarande utgång på källenheten eller förförstärkaren.

Starta uppspelning

1. Börja spela upp ljud från källenheten.
  2. Öppna Sonosappen för iOS eller Android.
  3. Öppna fliken Bläddra och tryck på Linjeingång.
  4. Tryck på källenheten för att starta uppspelningen på Sonossystemet.

Du kan även aktivera Autouppspelning på Era 300 för att automatiskt spela upp ljudet från linjeingången när Sonos detekterar en signal. Se vår artikel om att justera linjeingångsinställningarna för ytterligare information.